Se așteaptă cel mai scump sezon estival pe litoralul românesc! Cât costă să mănânci o pizza sau ciorbă la Mamaia?

Litoralul românesc se pregătește pentru sezonul estival 2025, care începe oficial pe 20 iunie. Mamaia rămâne a fi cea mai căutată, dar și cea mai costisitoare destinație. Primele indicii despre tarifele practicate de operatori sugerează că vom avea cel mai scump sezon estival din ultimii ani.

Presa română comunică că reprezentanții HoReCa au fost nevoiți să ajusteze tarifele din cauza scumpirilor generale. Costurile mai mari la energie, salarii și materii prime au contribuit la această creștere. Pentru o pizza, turiștii vor fi nevoiți să scoată din buzunar nici mai mult și nici mai puțin de 35 de lei(136 de lei MD), însă dacă vorbim de cel mai simplu și ieftin produs din meniu. Totuși, dacă turiștii își doresc o pizza cu mai multe ingrediente și mai sofisticată, atunci vor plăti aproximativ 40 de lei, iar prețurile pot ajunge chiar și la 43 de lei(167 de lei MD) pentru o pizza, în funcție de sortiment.

Pentru o ciorbă, turiștii pot ajunge să plătească aproape 30 de lei(116 lei MD) în 2025. Potrivit sursei citate mai sus, ciorbele sunt anul acesta aproximativ 27 de lei. Fie că vorbim de ciorbă de burtă, de ciorbă de pui a la grec sau de văcuță, prețul nu pare să se mai schimbe. Pofticioșii care își doresc pot alege să servească ciorba cu chiflă al cărei preț pornește de la 2 lei sau cu lipie la 5 lei. Pentru smântână trebuie să mai plătească 5 lei și 2 lei pentru un ardei iute.

Chiar dacă vara lui 2025 se anunță a fi cea mai scumpă de pe litoralul românesc, turiștii par să fie în continuare atrași de ofertele stațiunilor. Rămâne de văzut cum vor reacționa vizitatorii la noile prețuri și dacă acestea vor afecta fluxul de turiști către Mamaia și celelalte stațiuni de pe coasta Mării Negre. Presa de peste Prut transmite că și tarifele hotelierilor au crescut și față de 2024.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion