Prezentarea proiectului “Fiica Vinificatorului” cu degustare de vinuri, la Festivalul Internaţional de Film, de la Cluj

Proiectul filmului de lungmetraj “Fiica Vinificatorului”, dezvoltat de Shepherd Company, al cărui partener este Grupul de Presă Realitatea, a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2024, desfăşurat recent la Cluj şi organizat de peste 20 de ani.

Evenimentul a adunat în inima Transilvaniei producători şi regizori de film din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Turcia şi Georgia, care şi-au putut prezenta proiectele cinematografice profesioniştilor în domeniu şi potenţialilor parteneri, agenţi şi finanţatori, prin intermediul platformei internaționale de coproducții Transilvania Pitch Stop (TPS).

Printre cele 10 proiecte în dezvoltare care au fost selectate să fie făcute publice în cadrul Festivalului se numără şi “Fiica Vinificatorului”, producţie cinematografică care promovează tradiţiile şi cultura producţiei de vin în Moldova, prezentată de producătorul Sergiu Scobioală şi regizorul Ivan Naniev. 

Prezentarea s-a încheiat cu promovarea Castel Mimi, una dintre cele mai frumoase atracţii turistice din Republica Moldova, ca o potenţială locaţie pentru filmele europene. Mai mult decât atât, cei prezenţi au fost plăcut surprinşi să deguste vinul Roşu de Bulboaca produs de vinărie, iar în pauză, fiecare s-a răcorit cu vinul alb Sânzienele. 

TPS are drept scop descoperirea și susținerea proiectelor cu potențial din România și țările vecine, să încurajeze cooperarea transfrontalieră atât între țările din zona Mării Negre, cât și la nivel european.

Proiectul “Fiica Vinificatorului” este unul dintre câștigătorii Concursului de Proiecte Cinematografice organizat de către Centrul Naţional de Cinematografie din Moldova, la categoria “Film de lungmetraj în dezvoltare”.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion