Expediție eșuată! Olga ȚAPORDEI nu a reușit să ajungă în vârf de munte din cauza unui conflict

De curând, alpinista și afacerista, Olga Țapordei a pornit să cucerească o nouă înălțime. De această dată, țelul ei a fost Denali, cel mai înalt vârf muntos din America de Nord, cu o înălțime de 6.194 m. Moldoveanca însă nu a reușit să escaladeze și acest munte și a fost nevoită să facă cale întoarsă, fără a ridica victorioasă drapelul Republicii Moldova în vârf de munte.

Totul din cauza unui conflict!

Ajunsă cu bine acasă, Olga Țapordei a început să-și depene pe Instagram amintirile din această expediție. Ziua a 10-a pe munte nu o va uita niciodată. Atunci li s-a spus că expediția s-a închis și nimeni nu va continua drumul spre vârful Denali.

Totul din cauza că cei doi ghizi ai expediției s-au certat între ei, iar unul nu vrea că continue munca în tandem și să urce muntele. Potrivit regulilor, expediția nu poate continua doar cu un singur ghid, respectiv, expediția se contramandează.

Olga confuză, obosită emoțional și fizic și-a sunat soțul să-l anunțe. Au urmat șiroaie de lacrimi.

Între timp, alpiniștii au aflat că vremea se strică rău de tot pe munte. Urmează 6 zile de urgie albă, cu vânt și vizibilitate minimă. Calea întoarsă e de neevitat, chiar și rangerii din munți au chemat elicopterul ca să-i evacueze.

Olga a povestit pe Instagram că-și va cere banii înapoi pentru expediția nereușită din cauza ghizilor certăreți. Citiți mai jos povestirea ei integral.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion