Eurovision 2024| Fata cu Acordeonul: „12 kilograme îmi apasă diafragma”

Unsprezece artiști de la noi din țară se vor confrunta în cadrul etapei naționale a celui mai important eveniment muzical al anului Eurovision, pentru dreptul a de a fi vocea care ne va reprezenta țara pe scena de la Malmö, Suedia. Pentru acest loc râvnește tânăra Reghina Alexandrina – „Fata cu Acordeonul”. Unica care a ales să cânte o piesă în română.

„Etapele concursului au fost palpitante! Îmi doream mult să ajung în finală în TOP10, pentru a crea o prestație deja completă în finală( cu dansatori, lumini, si etc..), dar nu puteam face o presupunere, dacă voi trece sau nu, deoarece artistul trece în finală după nota juriului. Abia în finală se i-au în considerare notele publicului larg. Astfel, m-am bucurat enorm că juriului profesionist a apreciat show-ul cu acordeonul.” – a povestit cântăreața pentru CanCan.

Deși concurează cu artiști recunoscuți, cu experiența participării la Eurovision, concurența nu o sperie.

„Estimez concurența în finala națională fiind una moderată. Toți participanții sunt unici, iar piesele fiecăruia reprezintă diferite mesaje. Scopul meu în finală este să fiu memorabilă, să obțin cât mai multe conexiuni pentru a continua activitatea mea de artist comercial și să creez un show conform standardelor Eurovision. Factorul care mă deosebește în competiție este energia. Eu creez momente care sunt pline de emoții, pozitivitate si interacționez foarte mult cu publicul .Eu îmi iubesc enorm publicul si publicul mă iubește pe mine. Acest lucru l-am simțit pe tot parcursul Eurovision. Am primit mesaje, repostări și susținere de la presa din toată lumea.”

Regina cântă concomitent și la acordeon. Pare a fi un avantaj, dar nu e tocmai așa.

„Prestația mea este 100% live cu acordeonul. Într-adevăr, este un efort în plus deoarece 12 kg pe mine, apasă diafragma care este importantă pentru voce. Însă mă antrenez mult și sunt sigura că în finală vom crea cel mai tare show.” – ne-a povestit tânăra.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. În 2023, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa „Soarele și Luna”. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul trei, cu piesa „Hey mamma”.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion