„Vedetele” expoziției Autoclassica de la Castel Mimi

Republica Moldova găzduiește un eveniment auto extraordinar în weekendul care se apropie, unul care îmbină eleganța și istoria automobilelor clasice într-un mod impresionant.

AutoClassica la Castel Mimi este primul eveniment dedicat exclusiv mașinilor clasice, care este organizat cu mândrie de AutoBlog.MD pe teritoriul Castel Mimi din raionul Anenii Noi, transmite auto.blog.md.

La expoziție, vom putea admira cele mai diverse autombile, din diferite perioade, care sunt atât din Republica Moldova, dar și dinafara ei, acestea fiind:

Porsche 911 Turbo produs în anul 1991. În Moldova sunt doar două. În total, în lume au fost produse 3660 de exemplare.

Ford Mustang România 1965.

Volvo Amazon 121 din 1966. Vine din România

Chevrolet Corvette 1977, vine din România

Ford Model A Sport Coupe – Ani de producție ai modelului: 1927-1931

Ford Model T de aproape un secol, produs în anii 1928-1929, înmatriculat în Republica Moldova. S-a vândut pentru 530 USD (echivalentul a aproximativ 7.500 de dolari astăzi).

Toyota 4Runner – anul producţiei 1988. Maşina de la AutoClassica la Castel Mimi este unul din puținele exemplare construite pentru piața din Europa, fiind de la bun început în proprietatea unei singure familii de origine poloneză stabilită în Elveția. Actualul proprietar a achiziționat-o de la familie acum trei ani, fiind foarte bine întreținută şi îngrijită obsesiv, cu extrem de multe piese de rezervă.

Primul Ford Mustang – fabricat la începutul anului 1965 şi a fost importat din Statele Unite ale Americii în anul 2005, avariat şi descompletat, dar abandonat timp de patru ani din imposibilitatea efectuării reparațiilor. A fost achiziționat ulterior de actualul proprietar în 2009, iar până la sfârşitul lui 2010 a fost finalizată restaurarea cu investiţii destul de considerabile.

Amintim că la  Castel Mimi se poate ajunge cu maşina proprie sau cu trenul, din Chisinau, de la gară, pornirea la ora 12.00.

De la castel spre Chişinău trenul porneşte la ora 19.00

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion