VIDEO Mariana Mihăilă, înspăimântată de Halloween. Comentatori: „Piesele dvs. tot sunt îngrozitoare pentru mine”

Cântăreața Mariana Mihăilă aproape în fiecare an menționează că nu-i este pe plac sărbătoarea Halloween și că este înspăimântată de lucrurile care apar în vânzare prin magazine în această perioadă. Unii urmăritori de pe rețelele sociale au susținut-o, pe când alții i-au reproșat că și piesele ei sunt îngrozitoare, dar se face cumva față.

„Am venit să cumpărăm câteva pixuri și-mi fac cruce. Doamne Ferește și Apără! Doamne, Maica Domnului, ce a mai apărut prin magazine. Spuneți-mi, vă rog, asta-i frumos? Cui îi trebuie acest Halloween? Asta-i diabolic. Eu când văd, mă sperii. Asta-i vesel, asta-i sărbătoare? NU HALLOWEEN! Haideți să promovăm ceva gingaș, frumușel: toamna de aur, bogată cu roade, steluță, îngeraș. Numai nu nebuniile astea. Atragem răul inconștient”, a spus Mariana Mihăilă, într-un video publicat pe contul său de TikTok.

Fanii sau pur și simplu utilizatorii platformei cărora le-a apărut în recomandări acest video au sărit cu comentarii.

Halloween este o sărbătoare de origine irlandeză (celtică), preluată în timp de multe popoare din lumea occidentală, în SUA. Numele sărbătorii de Halloween provine de la „All Hallows’ Eve” – sărbătoarea creștină a tuturor sfinților, din 1 noiembrie. Sărbătoarea de ​Halloween începe în seara zilei de 31 octombrie şi se încheie a doua zi. Conform tradiţiei, sufletele morţilor se întorc acasă. Vrăjitoarele, spiriduşii, pisicile negre şi fantomele hălăduiesc nestingherite. Se credea că seara aceasta era potrivită pentru preziceri referitoare la căsătorie, noroc, sănătate şi moarte. Riturile păgâne au influenţat sărbătoarea creştină din ajunul Zilei Tuturor Sfinţilor.

Spirite rele şi personaje supranaturale sunt interpretate de copii mascaţi care sună la uşi şi primesc dulciuri, strigând „Trick or treat” (în engleză plăteşti sau o păţeşti), unde cuvântul „trick” se referă la poznele care fac parte din tradiţia de Halloween. În Statele Unite, sărbătoarea de Halloween a fost adusă de mulţimea de imigranţi irlandezi. Tot din tradiţiile acestui popor a izvorât şi obiceiul cioplirii dovlecilor şi plasarea unei lumânări în interior pentru a căpăta o înfăţişare demonică.

Și românii au adoptat sărbătoarea de Halloween. În fiecare an, în seara de 31 octombrie se organizează petreceri, baluri mascate, carnavaluri în care oamenii se deghizează în diverse personaje înfricoşătoare. Echivalentul românesc al nopţii de Halloween este însă considerată noaptea de Sfântul Andrei. Potrivit tradiţiei populare, este noaptea în care spiritele ies în lume şi lupii vorbesc omeneşte. Sunt superstiţii că oamenii se pot apăra de toate acestea cu usturoi şi cu vrăji ca să nu se transforme în vârcolaci. Este şi noaptea în care se spune că fetele pot face farmece atât pentru inima celui pe care îl iubesc, cât şi pentru a vedea scene din viitorul lor.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion