VinOpera – în top 5 cele mai frumoase evenimente enogastronomice din lume

Concursul desfăşurat de Wine Travel Awards, site specializat în promovarea vinurilor bune şi a turismului în lumea întreagă, s-a încheiat, iar organizatorii au anunţat câştigătorii la fiecare categorie. Astfel, Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOpera a fost desemnat prin votul publicului drept unul dintre cele mai frumoase cinci evenimente enogastronomice din lume. Despre acest succes a anunţat Castel Mimi pe pagina sa de Facebook.

„Acest rezultat ne face şi mai puternici şi motivaţi să dezvoltăm domeniul turismului vinicol în Republica Moldova şi să promovăm cultura şi muzica de înaltă calitate în ţara noastră. Vă mulţumim că aţi votat pentru Castel Mimi şi VinOpera, vă mulţumim că ne susţineţi şi vă îndemnăm să ne ţineţi pumnii şi la următoarea etapă”, scrie Castel Mimi.

Concursul la care au putut participa şi vota şi moldovenii s-a desăşurat în perioada 1-31 martie. În continuare, un juriu profesionist format din 12 experţi internaţionali în vin, turism gastronomic şi jurnalism, urmează să aleagă din cele cinci preferinţe ale publicului Cel mai bun eveniment al anului din lume.

Precizăm că VinOpera este un eveniment cultural internaţional, care se desfăşoară în fiecare an, la început de toamnă, şi este organizat de către Fundaţia Constantin Mimi. Anul trecut, în premieră, evenimentul a avut loc nu doar la Castel Mimi, dar şi în satele din împrejurimi – Bulboaca şi Varniţa, acolo unde publicul a avut acces gratuit la concerte. Seara de gală a adunat pe aceeaşi scenă de la Castel Mimi mari solişti de operă din România şi Republica Moldova, care au evoluat sub bagheta marelui dirijor român Daniel Jinga.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion