VIDEO CineMADE în România: Comedia românească „Despre oameni și melci”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV

Comedia „Despre oameni și melci” de Tudor Girugiu este al următorul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Pelicula va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00.

Producția relatează istoria lui George Petrescu, angajat la fabrica de mașini ARO. Întreprinderea falimentează și urmează să fie cumpărată de francezi, iar dintre cei 3000 de angajați, doar 300 își vor păstra locul de muncă.

Protagonistul nu avea somn într-o noapte, când a văzut la televizor că o bancă de spermă plătește 50 de dolari pentru fiecare donație. Așadar, un calcul simplu l-a făcut să creadă că fabrica la care lucrează poate fi salvată, dacă fiecare angajat va contribui, iar de aici au început aventurile.

Regizorul susține că filmul este inspirat din fapte reale, iar protagonistul are un „prototip” din Cîmplung, care într-adevăr a propus o idee „nebună” atunci când fabrica la care lucra s-a închis.

„Iniţial, scenaristul dorea să facă un film social, dar toată lumea râdea și mi s-a părut important să mai avem și momente de destindere, să mai și râdem”, recunoaște Tudor Giurgiu, citat de romania-actualitati.ro.

„Despre oameni și melci” a primit trofeul Goppo în 2013, la categoria „Premiul publicului, a fost apreciată la festivaluri din Varșovia și Valladolid, dar și la Festivalul Filmului Sud-Est European.

Din numeroasa distribuție fac parte mai mulți actori români, printre care Monica Bîrlădeanu și Andi Văsluianu, Cuzin Toma, Nicodim Ungureanu, Valeria Seciu. Pe ecran apare Puya, actorul basarabean Ion Grosu, dar și francezul Jean François Stevenin cu fiul său Robinson.

Filmul „Despre oameni și melci” de Tudor Giurgiu este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion