Umoriștii cer ajutor din partea statului: „Dorim să ajungem în atenția Ministerului”. Ce solicită Standupovka?

Comediantul Marin Madan, membrul primului Stand Up Club din Moldova, „Standupovka” s-a plâns în cadrul unui interviu cu Dorin Galben că Ministerul Culturii le-ar fi ignorat unica solicitare.

Umoriștii au nevoie de un propriu spațiu în care să-și desfășoare proiectele. Marin Madan spune că au și pus ochiul pe un potențial loc și au informat despre asta Ministerul.

„Am vrut să nimerim în atenția Ministerului ca o formă de artă, ca o comunitate care are influență culturală, ca nouă să ni se acorde oleacă de atenție. Când a fost conflictul dintre Teatrul „Alexei Mateevici” și „Budweiser” și „Budweiser” prin judecată a fost scos de acolo. Noi am scris un mail de intenție ca acel spațiu să ni se ofere nouă, ca unei comunități de artă, cu parcurs și audiență, la care noi nu am primit nici un răspuns”, a spun Marin Madan.

Întrebat dacă ajutorul din partea Ministerului nu le-ar cenzura involuntar glumele, făcându-i mai puțin acizi în raport cu guvernarea, comediantul spune că nu s-ar lăsa influențați și că ar fi în avantajul autorităților dacă despre ei s-ar face glume.

„Cea mai bună publicitate e atunci când tu permiți să râdă de tine și în context negativ și pozitiv. Dacă despre tine se vorbește asta deja e bine”.

Deocamdată, aceștia independent închiriază spațiu în Capitală.

„Noi suntem pe autogestionare și din punct de vedere al prizei la public noi măcar ne permite cât de cât să balansăm bugetul nostru să investim tot în proiectele noastre, dar pe noi extrem de mult ne-ar ajuta un propriu spațiu”.

Amintim că interviurile Fără Protocol cu Dorin Galben pot fi urmărite în fiecare duminică pe RLIVE TV.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion