Viralele jucării Labubu generează tot mai multe controverse, împărțind comunitatea în două tabere, cei care le consideră urâte și dăunătoare psihicului și ceilalți care le consideră drăguțe și inofensive. Co-fondatoarea platformei caritate.md, Svetlana Sainsus i-a cumpărat fiicei sale aceste jucării și a fost criticată de alți părinți pentru asta.
Sainsus răspunde celor care văd în jucăriile moi, cu dinți ascuțiți un pericol pentru copii, spunându-le că maturii sunt cei care pun în lumină rea jucăria din cauza aspectului.
„În ultima vreme, am văzut tot mai multe reacții aprinse legate de jucăria LaBubu. Si pentru ca am fost si eu criticata pentru faptul că am cumpărat aceste jucării Liei , vreau sa vin cu părerea mea. Unii o considera „urâtă”, „demonică” sau „periculoasă”pentru copii. Dar hai sa respiram un pic si sa ne uitam cu sinceritate… prin ochii copiilor noștri. Copiii sunt inocenți. Ei nu vad simboluri, teorii sau semne. Nu interpretează o jucărie așa ca unii maturi . Pentru ei, LaBubu e doar un personaj ciudat, amuzant, cu ochi mari și păr zburlit. Copiii se joacă. Îmbrățișează un ursuleț, vorbesc cu o păpușă, râd cu LaBubu și îi spun „prietenul meu”. Asta nu e rău. Nu e greșit. E copilărie. E fantezie. E lumea lor curată. Exagerarile noastre ca adulți pot face mai mult rău decat bine. Le transferăm frici și le băgăm în cap diferite strășnicii în care singuri nu știu dacă credem cu adevărat sau e la modă doar și trend să fim împotriva acestei jucării. Ca părinte cred că adevarata protecție e sa-i creștem în siguranță, nu în teamă. Nu orice jucărie care arată altfel e „rea”. Uneori, „altfel” e doar… altfel. Și atât. Eu cred că, copilaria nu are nevoie de suspiciuni, ci de joacă. Să le oferim libertatea sa fie copii, nu detectivi. Sa rada, nu sa se teama. Sa iubeasca o jucarie ciudata fara ca noi sa-i spunem ca n-ar trebui.Traumele adevarate la copii sunt, de exemplu, relatiile toxice ale parintilor, certurile, bataia, lipsurile si saracia in care cresc unii copii, neglijenta lor si timpul petrecut doar in telefon… si as enumera o lista intreaga, dar nu o jucarie..Cu drag, o mama imperfecta”, a scris Sainsus pe Facebook și a atașat și o fotografie cu fiica sa Lia și jucăriile ei Labubu.
Prețul unui Labubu, care deja se vinde și la noi în țară variază între 400-500 de lei. Jucăriile de colecție însă, exemplarele rare și de dimensiuni mari ajuns să coste sute și mii de dolari.