Ilie și Tatiana Maxian petrec ultimele zile de vară pe celebra insulă grecească Mykonos. Seara de ieri însă a fost cu totul deosebită. Cuplul a vizitat unul din restaurantele măcelarului, bucătarului şi restauratorului turc, Nusret Gökçe alias Salt Bae. Ilie și Tatiana au avut norocul să fie deserviți chiar de proprietar.
Nusret a devenit celebru pentru tehnica sa de preparare şi condimentare a cărnii, iar modul în care presară sare a devenit unul dintre cele mai cunoscute meme-uri de pe online. Ceea ce mai puțini cunosc e că Gökce provine dintr-o familie săracă. Este fiul unui miner şi mai are trei fraţi. Pentru a supraviețui, acesta a început să lucreze încă de când era puști. La 13 ani s-a angajat ca ucenic la un măcelar şi a petrecut următorul deceniu lucrând în steakhouse-uri turceşti. Cuplul nostru se pare că a rămas impresionat mai mult de biografia bucătarului și reușitele sale, de cât de modalitatea de servire a bucatelor.
„Succesul lui Salt Bae este cu siguranță de invidiat, însă puțini cunosc cît de greu l-a obținut. Situația din familia sa l-a forțat să părăsească școala în clasa a 6-a pentru a lucra ca ajutor de măcelar iar mai apoi să ajungă în 2010 să-și deschidă primul său restaurant iar la moment fiind cel mai de succes bucătari consacrați. Un om cît o istorie, fericită să fiu alături de el”- a scris Tatiana
Bucătarul le-a mărunțit bucata de carne oaspeților, iar Tatiana chiar a mâncat de pe vârful cuțitului său. Vedeți mai jos imaginile.