SHAKIRA scapă de pușcărie? La ce înțelegere a ajuns artista cu justiţia spaniolă

Vedeta columbiană Shakira a ajuns astăzi la o înţelegere cu procurorii pentru a evita un proces în Barcelona pentru acuzaţiile de neplată a 14,5 milioane de euro (15,7 milioane de dolari) reprezentând impozitul pe venit din Spania între 2012 şi 2014, relatează Reuters, citat de presa română.

Ca parte a înţelegerii, ea a acceptat acuzaţiile şi o amendă de 50% din suma datorată, adică mai mult de 7,3 milioane de euro.

De asemenea, cântăreaţa a acceptat o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă cu trei ani de închisoare, a declarat judecătorul în timpul unei audieri iniţiale.

„Recunoaşteţi faptele şi vă conformaţi cu noile sancţiuni care au fost solicitate?”, a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez.

„Da”, a răspuns Shakira.Îmbrăcată într-un costum roz, asortat cu o geantă roz şi ochelari de soare, ea a sosit cu câteva minute înainte de ora locală 10.00, însoţită de avocaţii săi, pe fondul unei frenezii mediatice.

Joi seară, Shakira a câştigat două premii Latin Grammy la Sevilla.

Anterior, interpreta hitului Hips Don’t Lie, care mai are în curs o a doua anchetă pentru fraudă fiscală în Spania, promisese să lupte împotriva a ceea ce ea a numit acuzaţii false.

Procuratura cerea o pedeapsă cu până la opt ani de închisoare şi plata taxelor pe care le datorează.Potrivit procurorilor, Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare dintre anii în cauză în Spania şi, prin urmare, era rezidentă obişnuită în această ţară.

De asemenea, aceştia spun că o proprietate din Barcelona, cumpărată în mai 2012, a servit drept locuinţă de familie.

Shakira, în vârstă de 46 de ani, a locuit timp de 11 ani cu fostul fotbalist Gerard Pique, fostul star al Barcelonei şi al Spaniei, iar cuplul are doi copii. Cântăreaţa, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, s-a mutat la Miami după separarea lor.

Autorităţile spaniole au urmărit şi alte mari celebrităţi pentru evaziune fiscală, inclusiv jucători de fotbal precum portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Lionel Messi şi jucătorul hispano-britanic Diego Costa. Toţi au ajuns la o înţelegere şi au plătit amenzi mari.

Antrenorul echipei Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a refuzat să ajungă la o înţelegere şi a câştigat în cele din urmă un proces împotriva agenţiei fiscale. Luna trecută, Curtea Supremă din Spania a confirmat achitarea sa.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion