Ricky ARDEZIANU, indignat de grila unei companii de telecomunicații: „De unde copilașii să vorbească o română melodioasă”

Cântărețul Ricky Ardezianu se arată deranjat de prezența posturilor TV cu conținut preponderent în limba rusă, în grila unei companii de telecomunicații de la noi. Artistul a venit cu un mesaj pe Facebook, prin care își arată îngrijorarea vis-a-vis de nivelul de cunoașterii al limbii române pe care-l vor avea copii, în asemenea condiții.

„Navigând ieri pe canalele tv incluse în pachetul abonat de la Starnet, am rămas profund indignat și revoltat! O entitate, dezvoltatorii cărei se dau mari unioniști, plaseaza o multime de canale „po russki”, inclusiv canale cu multfilme pentru copii, pe când cele românești sau străine in limba română, inclusiv cele cu filme animate pentru copii, majoritatea rămân blocate si ti le deblochează doar daca te abonezi pentru o plată suplimentara, fiecare canal câte 100 lei lunar, deci suplimentar la pachet! Se creaza impresia, că Starnetul se află in solda Moscovei! Rușine domnilor de la Starnet! De unde copilașii nostri sa vorbească o limbă română melodioasa, fără câ-câieli, daca ei privesc doar canale rusesti sau in rusa cu filme multiplicate! Si mai vrem o generație inteligentă!” – a scris Ricky Ardezianu pe pagina sa de Facebook.

L-am contactat telefonic pe cântăreț pentru a afla care ar fi inițiativa sa dacă ar fi membru al Consiliului Audiovizualului. Ce reguli ar fi necesar să respecte companiile de telecomunicații și televiziunile? Artistul a declarat că și-ar dori ca fiecare post TV din grilă să asigure cel puțin 85 la sută din conținut sonorizat în limba română, adăugând că e inadmisibil ca limbile minorităților să prevaleze asupra limbii de stat în conținut TV.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion