Presiunea internauților a dat „roade”! Jah KHALIB, oficial anulat la Chișinău, din cauza viziunilor misogine

Organizatorii unui festival muzical de amploare, la care urma să cânte artistul din Kazahstan, Jah Khalib au cedat presiunii din partea internauților și au anulat prestația interpretului, din cauza viziunilor sale misogine.

După ce moldovenii în frunte cu actorul Cătălin Lungu le-au lăsat sute de mesaje în care își exprimă dezacordul în raport cu participarea lui Jah Khalib la festival, organizatorii, strânși la perete, au venit cu o reacție prin care anunță că le-au satisfăcut cerința.

Amintim că împotrivirea publicului vine drept urmare a declarațiilor misogine făcute de Jah Khalib acum doi ani. Cântărețul a fost invitat la o emisiune în care se discuta, doar între bărbați, problema violenței față de femei și cauzele ei. Jah Khalib a punctat că unul dintre motive ar fi „îmbrăcămintea necorespunzătoare” a femeilor. Și că personal e calm atunci când soția lui poartă hijab. Și mai mult, plin de mândrie, acesta a declarat că a făcut-o să-l poarte datorită unui șiretlic: a început să i le cumpere, fără să o ceară soția sa.

Moldovenii, în frunte cu Cătălin Lungu, Ana Cernicova și Doina Danielean s-au opus vehement prestației bărbatului din Kazahstan.

„Faptul ca ștergeți și închideți comentarii nu vă scutește de judecata oamenilor, dar da dovadă cat de ieftin vă costă demnitatea. E josnic să aduceți “artiști” ca Jah în țară. Când în jur oamenii luptă pentru drepturi esențiale voi susțineți misoginii și prostia.”

„Ați închis comentariile, asta nu schimba faptul ca invitați un bărbat care umbla pe la podcasturii și justifică violatorii de femei. Așa că, no thanks summerfest. Proiectul vostru are 0 valori umane si 0 solidaritate fata de femei.”

„Nu vrem Jah Khalib la summer fest, mai bine aduceti B2. Si de ce ati închis comentariile, ar fi bine sa auziti parerea oamenilor si sa o considerati cand faceți asa un eveniment. Este un feedback valoros care ar putea fi folositor.”

„Noi nu vrem ca misoginii ca Jah Khalib sa cinte la Chisinau!”

„Nu vrem ca Jah Khalib sa cânte, este ca o palma si insulta adusa tuturor femeilor din Moldova”

„Prin faptul ca au oprit comentariile la postarea cu acel individ, ne putem face o părere foarte clară despre organizatori”

„Ignorați toate comentariile ?! O sa vă treziți la concert cu huiduieli când va ieși khalib pe scena.”

„Rog ca Jah Khalib sa nu cante pe scena de la Chisinau, nu ne reprezinta!”

Cine va ocupa pe scenă locul artistul din Kazahstan organizatorii deocamdată nu au anunțat.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion