Maneaua virală „Made in Romania” are refrenul plagiat de la SMILEY! Reacția artistului după ce copia a devenit mai populară ca originalul

Controverse în jurul manelei „Made in Romania”, veche de acum 12 ani, dar care a devenit virală în prezent, datorită TikTok-ului. S-a adeverit că refrenul nu-i aparține lui Ionuț Cercel, dar a fost inspirat dintr-o piesă pop, semnată de Smiley, „Mr. Originality”.

Maneaua a fost popularizată de doi frați focoși din Turcia, care dansează pe ritmurile lui Ionuț Cercel. Iar de curând, jucătorii echipei Inter Milano și-au sărbătorit victoria cântând și dansând pe „Made in Romania”. Văzând proporțiile incredibile ale popularității atinse de această melodie, Smiley a venit cu o reacție, spunând că refrenul a fost inspirat dintr-o piesă de a sa, mult mai veche.

„La începutul începuturilor a existat piesa „Mr. Originality” și care a avut foarte mare succes în anul în care am lansat-o. După succesul acestei piese, ProTv au vrut să facă un imn de 1 decembrie pe melodia piesei „Mr. Originality”, cu Loredana și Conector și a ieșit nebunia asta(fragment din piesa din 2008). După ce a ieșit piesa în varianta asta „Made in Romania”, a apărut pe internet și varianta asta, a lui Ionuț Cercel. Nouă ni s-a părut mișto, am lăsat-o să se ducă viral. Atunci nu știu dacă a fost virală, nuștiu dacă exista termenul de viral pe vremea aia, după care cred că anul trecut sau acum doi ani a ieșit o altă variantă. Și anul ăsta, spre surprinderea tuturor a devenit virală peste tot în lume. Concluzia este că muzica este un limbaj universal și că e foarte frumos când o grămadă de oameni contribuie la o chestie care bucură o lume întreagă. Bravo vouă, bravo nouă tuturor, să fim sănătoși! Așa că dumla dumla da, made in Romania”!, a spus artistul.

În prezent, piesa lui Smiley are 3,4 milioane de vizualizări pe YouTube, iar varianta lui Ionuț Cercel 50 de milioane.

Versiunea primară, de acum 16 ani
Maneaua lui Ionuț Cercel, de acum 12 ani

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion