Iarna poate fi o perioadă provocatoare pentru silueta noastră, dar există o modalitate plăcută și relaxantă de a ne menține forma fără a recurge la diete drastice sau la exerciții epuizante. Descoperă secretele ceaiurilor aromate de iarnă, care nu doar că îți vor încânta simțurile cu arome calde și reconfortante, dar te vor ajuta și să topești kilogramele în plus. Aceste infuzii delicioase, cu efecte diuretice și capacitatea de a accelera arderea grăsimilor, pot deveni aliatul tău secret în călătoria către o siluetă mai suplă.
Aceste băuturi îți pot subția talia, în timp ce îți întăresc imunitatea. De asemenea, ele reduc pofta de mâncare, deoarece în perioada iernii, temperaturile scăzute transmit creierului că trebuie să acumuleze grăsime pentru a te menține cald. Astfel, ai tendința să consumi mai mult și mai consistent.
Ceaiul verde cu grapefut ajută la arderea caloriilor
Când vine vorba de diete, ceaiul verde este un ingredient esențial datorită numeroaselor sale beneficii. Acesta poate accelera metabolismul, favorizează arderea grăsimilor și reduce apetitul. Combinat cu grepfrut, efectele ceaiului verde se amplifică, deoarece grepfrutul are proprietăți similare. În plus, această combinație este excelentă pentru detoxifierea organismului. Este recomandat să savurezi dimineața și la prânz câte o ceșcuță de ceai, preparată dintr-o jumătate de litru de apă, o lingură de ceai verde și două-trei felii de grepfrut. Lasă-l la infuzat timp de aproximativ zece minute pentru a permite aromelor să se combine și pentru a obține un efect mai puternic
Ceaiul de soc și lămâie reduce pofta de mâncare
Socul are și el un efect detoxifiant, fiind adesea inclus în curele de slăbire. Pe lângă proprietățile de eliminare a toxinelor din organism, socul ajută la reducerea volumului de apă din țesuturile adipoase și inhibă apetitul. Atunci când este asociat cu lămâia, ceaiul devine și mai eficient, având proprietăți detoxifiante sporite. Coaja de lămâie conține pectine, substanțe care împiedică organismul să rețină zaharurile. Este recomandat să bei două cești de ceai pe zi, timp de două săptămâni, pentru a observa rezultatele.
Ceai de iarnă cu portocale și scorțișoară: reglează glicemia
Când te gândești la portocale și scorțișoară, probabil că îți vine în minte și un colind. Aroma de iarnă generată de citricele amestecate cu scorțișoară te binedispune și te ajută să slăbești. Cum? Portocalele ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi și îmbunătățesc digestia, în timp ce scorțișoara menține sub control nivelul zahărului din sânge.
Astfel, consumând acest ceai, nu vei mai avea pofta de a ronțăi mereu. La masă, senzația de sațietate se va instala mai rapid. Cu alte cuvinte, acest ceai te ajută să mănânci mai puțin și să te saturi mai repede. Prepară-l punând câteva felii de portocală, cu tot cu coajă, într-un vas cu 50 ml de apă clocotită, și adaugă o jumătate de linguriță de scorțișoară. Savurează acest ceai pe parcursul zilei, în special înainte de masă, cu înghițituri mici.