Cine e bucătarul care a gătit pentru Macron, Tusk și Merz în Moldova? Un fost luptător, autorul unor deserturi virale

De Ziua Independenței, președinta Maia Sandu a invitat „greii” europeni care ne-au vizitat țara să ia masa într-o locație renumită, celebră pentru experiența culinară inedită care o oferă, dar și datorită prețurilor pipărate de acolo.  Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarului german Friedrich Merz și premierului polonez Donald Tusk, în compania Maiei Sandu și a lui Igor Grosu au mers în satul Ulmu, la vinăria la care și-a celebrat nunta în pandemie fiul lui Ion Chicu. O echipă întreagă de maeștri culinari au fost antrenați la prepararea bucatelor pentru oaspeți. În fruntea lor, un celebru bucătar de la noi, Maxim Budeci.

Maia Sandu și Macron, surprinși prea apropiați la Chișinău? Expertă în comunicare dezvăluie detalii incendiare

În prezent – bucătar de top, șef în bucătăria celor mai bune restaurante din Capitală, în trecut însă, campion la kickboxing. Pe online încă pot fi privite luptele acestuia de acum 10 ani.

Maxim Budeci e vestit în special datorită deserturilor în formă de fructe și legume pe care le prepară și care au devenit virale în ultima perioadă.

Bărbatul a făcut o postare după experiența gătitului pentru înalții oficiali și a postat un șir de fotografii cu forfota din bucătărie.

„Suntem onorați că am avut privilegiul de a găti cina oficială găzduită de Președinta Maia Sandu pentru Emmanuel Macron, Președintele Franței, Friedrich Merz, Cancelarul Germaniei, și Donald Tusk, Prim-ministrul Poloniei — un moment deosebit pentru echipa noastră și pentru gastronomia moldovenească.”, a scris bucătarul.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion