Influencerii cer educație sexuală în țară, după ce o fetiță din sudul țării a născut de la unul dintre frații săi care o viola

O fată de doar 12 ani a născut un copil și își acuză frații mai mari, de 17 și 18 ani, de abuz sexual. Familia, șocată de revelațiile fiicei lor, nu crede acuzațiile și se confruntă cu o realitate dureroasă și plină de întrebări fără răspuns. Povestea cutremurătoare care a zguduit o familie din sudul Moldovei și nu doar a fost expusă la emisiunea online „Aici Moldova” moderată de Natalia Cheptene. Influencerii insistă pe necesitatea introducerii educației sexuale în țară. Și Coaliția Națională „Viață fără Violență” solicită educație sexuală în școli, pentru că copiii nu pot și nu trebuie să nască copii. 

Pentru mai multe, abonează-te la canalul de TELEGRAM!

„Acest copil a fost abuzat constant de la vârsta de 8 ani, conform unui interviu ajuns în presă. La acea vârstă, mama fetei, care a dus-o la un control ginecologic din cauza că avea iritații la organele sexuale a spus că fiica ei a fost întrebată de medic „dacă are băiat” (notă explicativă: dacă întreține relații sexuale). Părinții fetei nu cred că ea a fost violată și spun că nu au văzut nimic, chiar dacă fetița le-a spus că abuzurile aveau loc în casă și în curtea casei. Profesorii, medicii și asistenții sociali din localitate nu au văzut nimic suspect, chiar dacă fata mergea la școală în luni avansate de sarcină, iar abuzul sexual lasă urme grave asupra comportamentului și sănătății emoționale a copilului”, scrie Coaliția.

Ulterior, părinții i-au dus pe băieți la medic pentru a-i verifica. Au primit chiar și un certificat care arăta că fratele de 17 ani nu avusese niciodată relații sexuale. Totuși, rezultatele testului ADN au arătat că el este tatăl copilului minorei. Părinții refuză să creadă și susțin că au primit doar o copie a testului, nu varianta originală. Tatăl băiatului a spus că, dacă se dovedește că unul dintre frați este tatăl copilului, va suporta consecințele legale.

După testul ADN repetat, rezultatul a demonstrat din nou că tatăl copilului este într-adevăr fratele mai mare de 17 ani.

Fetița de 12 ani a acceptat să discute doar cu psihologul. „Ea cumva consideră că ea este de vină, că ea trebuia să prevină aceste lucruri. Când a rămas însărcinată, ea a înțeles că s-a întâmplat ceva oribil. Ea a luat toată vina asupra ei, toată rușinea, se simte murdară, nu-și acceptă corpul. Ea își dorește să se întoarcă în familia sa, însă nu înțelege de ce persoanele care i-au făcut rău rămân în mediul lor, iar ea este pedepsită dublu și trăiește în izolare”, explică psihologul.

De menționat că, educația sexuală a fost cerută și de Avocatul Poporului și al Copilului, pe un alt caz. Este vorba de canalul Carvertical 18+, unde sunt distribuite imagini intime cu femei și fete din Republica Moldova, fără consimțământul lor. Deocamdată, Ministerul Educației și Cercetării nu a venit cu vreo reacție privind solicitările.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion