VIDEO Strigător la cer! Crețu s-a enervat la culme, când a auzit de bani de la stat pentru „copiii ambasadorilor”

Actorului Emilian Crețu i s-a luat o piatră de pe inimă, după ce inițiativa guvernării de a le acorda câte 700 de euro lunar „copiilor de ambasadori” până la 23 de ani a fost blocată, în urma criticilor din societate. În același timp, nu a putut să treacă cu vederea și să nu se expună asupra subiectului.

În câteva stories pe Instagram, actorul mai întâi a vorbit despre o întrevedere pe care a avut-o cu ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, despre care s-a vorbit pe diverse conturi de Telegram.

I s-a sugerat să atașeze drapelul UE pe casa sa, la care Emilian Crețu a reacționat dur și a anunțat că, chiar dacă i se pare calea corectă aderarea la UE, nu se va afilia vreodată vehement unui idei. „Eu susțin pe cine vreau”.

În următoarea ordine de idei, s-a arătat enervat de ideea „prostească și strigătoare la cer” a ministrului de Externe, Mihai Popșoi, pentru „copii de ambasadori”.

„Bine că s-a anulat acea idee „genială” a domnului Popșoi, unde copiii ambasadorilor trebuiau să primească câte 700 de euro lunar până la 23 de ani. Slavă Domnului, anulată să fie pentru totdeauna! Aceste idei „geniale” sunt strigătoare la cer pentru toți copiii din Moldova, mai ales pentru copii pe care părinții i-au luat și le-au spus: „haidem în altă țară pentru un viitor mai bun”. Eu sunt de părere că fiecare om care-și ia o profesie își asumă și riscurile ei. Toți copiii merită, dar când vorbim de copiii moldoveni și când știm ce se întâmplă în grădinițe, în școli, în sate, noi nu putem să dăm această idee „genială”. Să nu fiu interpretat ca „vocea Kremlinului”. Acum dacă dai peste nas politicienilor care au fost aleși de popor, îți pun ștampila Kremlinului”, a comentat el.

CITEȘTE ȘI Copiii diplomaților moldoveni – subiect de glume pe Internet. Guvernarea a vrut să le dea câte 500 de euro pe lună până la 23 de ani

Pentru mai multe, abonează-te la canalul de TELEGRAM!

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a comentat criticile apărute în spațiul public cu privire la inițiativa ce prevede indemnizații lunare de până la 700 de euro pentru copiii diplomaților. Potrivit acestuia, suma care se propune pentru a fi restituită constituie 500 de euro pe lună, ci nu 700. În același timp, în nota informativă publicată pe site-ul Parlamentului, document votat de deputați în prima lectură la ședința din 18 iulie curent, suma indicată este 700. Totuși, în urma reacției virulente asupra inițiativei, guvernarea va trebui să caute alte soluții pentru a-i susține pe aceștia. Declarația a fost făcută mai târziu de același ministru, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. Pe moment proiectul ar urma să fie suspendat sau scos de pe ordinea de zi pentru a vedea ce alte soluții sunt pentru a rezolva această problemă.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion