VinOpera s-a extins și a dublat numărul artiștilor în 2023: 90 de muzicieni vor urca pe scenele din Varnița, Bulboaca și Castel Mimi!

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOpera se anunță un adevărat fior artistic. Acest eveniment impresionant reunește nu mai puțin de 90 de artiști și muzicieni de talie internațională, depășind astfel orice așteptări anterioare.

Fundația Constantin Mimi, organizatorul acestui spectacol muzical de excepție, a făcut o mutare surprinzătoare, dublând numărul de participanți comparativ cu anul precedent. De la muzică clasică și până la folclor și rock alternativ, repertoriul diversificat promite să atragă atenția publicului într-o manieră neașteptată.

Festivalul îmbină armonios notele muzicale ale artiștilor cu vinuri fine, o atmosferă incitantă sub cerul senin în locații din zona rurală mai puțin obișnuite pentru un eveniment de operă. Acest amalgam cultural oferă o experiență inedită, ce trebuie trăită pentru a fi crezută.

Odată cu extinderea festivalului în trei locații diferite, s-a mai produs o mișcare impresionantă – acesta s-a deschis publicului larg. Două dintre cele trei concerte sunt accesibile tuturor, oferindu-le iubitorilor de muzică șansa să fie martorii unor recitaluri memorabile. Este vorba de recitalurile organizate în satul Varniţa, pe 30 august şi la Bulboaca, pe 31 august. Două zile în care artişti consacraţi precum Ansamblul Etnofolcloric „Plăieşii”, maestrul Constantin Moscovici, „Gândul Mâţei Band”, Felicia Dunaf şi „Dunaff Band” vor evolua pentru toţi admiratorii.

O seară fascinantă la Castel Mimi

Se anunţă o seară feerică și în prima zi de toamnă, 1 septembrie. Toţi melomanii sunt aşteptaţi la cea mai frumoasă atracţie turistică din ţara noastră, monument de arhitectură – Castel Mimi, pentru a participa la un grandios spectacol simfonic, combinat cu un show de lumini, degustări de vinuri şi bucate alese.

După ce VinOpera a fost desemnat cel mai bun eveniment vinicol european al anului 2022, în cadrul concursului organizat de către ITER VITIS Rutele Culturale ale Consiliului Europei, şi „Evenimentul Anului” la Wine Travel Awards 2021 în categoria „Evenimentul Enogastronomic”, ediţia din acest an capătă o şi mai mare amploare. Peste 60 de muzicieni ai Orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti şi ai Filarmonicii „Serghei Lunchevici” vor încânta auzul spectatorilor, sub conducerea dirijorului român Daniel Jinga, director general al Operei Naționale București.

Seara va fi încununată de vocile celor mai mari artişti de operă de la Bucureşti şi Chişinău. Printre ele cea a lui Iordache Basalic, solist al Operei Române de aproape 30 ani şi a Mădălinei Barbu, încadrată în categoria rară a sopranelor de coloratură, a cărei voce este asemănată cu cea a unei privighetori. Şi artiştii noştri de valoare, apreciaţi la nivel internaţional şi laureaţi ai celor mai prestigioase concursuri mondiale, Lilia Istratii şi Dumitru Mâţu, au pregătit recitaluri care să vă provoace fiori şi emoţii de încântare, în atmosfera nemaipomenită de la unicul castel din ţara noastră.

Uitaţi de grija parcării, pentru că la Castel Mimi aveţi un loc asigurat, iar dacă vă pasă de mediul ambiant, ceea ce vă îndeamnă organizatorii, atunci renunţaţi la automobilele proprii şi daţi prioritate trenului vinului, pentru a vă bucura din plin de relaxarea unei seri magice, savurând un pahar de vin şi bucurându-vă de prezenţa muzicienilor de valoare.

Lăsaţi-vă în grija gazdelor, care vor avea grijă de confortul vostru şi de o deservire impecabilă, de care au avut parte şi înalţii oficiali prezenţi la Summit-ul Comunităţii Politice Europene, desfăşurat la 1 iunie 2023, la Castel Mimi

Fii parte a celui mai notoriu Festival Internațional de Muzică Clasică din ţara noastră! Vino la VinOpera în perioada 30 august – 1 septembrie şi urmăreşte recitalurile din primele rânduri.

Fundația Constantin Mimi continuă ferm promovarea turismului în regiune, iar desfășurarea Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOpera în raionul Anenii Noi promovează și contribuie la acest lucru.

Pentru mai multe detalii despre festival puteți accesa paginile de Facebook a Fundației Constantin Mimi şi a Castel Mimi.

Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOpera 2023 este organizat de către Fundaţia Constamtin Mimi, proiectul fiind finanțat de către Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” şi Castel Mimi.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion