VIDEO “Vă aşteptăm cu cântec, joc şi voie bună, să petrecem împreună”. Maria Iliuţ invită la Castel Mimi de Sf. Vasile

Cântăreaţa de muzică populară Maria Iliuţ şi Ansamblul Etnofolcloric “Crenguţă de Iederă” invită toţi doritorii de a sărbători cele mai frumoase tradiţii de iarnă, la Castel Mimi, în ajun de Sf. Vasile. Îmbrăcaţi în straie populare, artiştii au înregistrat un filmuleţ în care anunţă o parte din programul zilei.

„Dragi prieteni, în data de 13 ianuarie curent, la ora 14.00, la Castel Mimi vă invităm la Sărbătoarea tradiţiilor de Crăciun şi Anul Nou. Eu, Maria Iliuţ, şi Ansamblul Etnofolcloric “Crenguţă de Iederă” vom fi gazdele evenimentului. Vă aşteptăm cu cântec, joc şi voie bună să petrecem împreună”, susţine Maria Iliuţ, înconjurată de membrii ansamblului.

Solicitată de Realitatea.md, Nicoleta Fiodorov, membră a colectivului folcloric, ne-a declarat că la “Sărbătoarea tradiţiilor” de la Castel Mimi vor fi interpretate colinde, cântece de veselie, iar din spectacolul tradiţiilor de iarnă nu va lipsi ursul, capra, dar şi caii.

Alături de “Crenguţă de Iederă”, la Castel Mimi vor evolua şi ansamblurile folclorice “Moştenitorii” şi “Buciumaşii”.

Potrivit organizatorilor, fiecare oaspete va fi întâmpinat cu o plăcintă fierbinte de bun venit, iar copiii vor primi biscuiţi din partea casei. Vinul fiert va fi servit adulţilor gratuit, în cantităţi nelimitate, iar carnea va sfârâi pe grătare.

Toţi vizitatorii vor putea intra în beciurile istorice la ore stabilite, iar meşterii populari vor prezenta expoziţii cu vânzare, deschise pentru fiecare participant al evenimentului. În curtea castelului vor fi aprinse ruguri, iar copiii vor putea coace bezele, în timp ce maturii se vor prinde în hore în jurul focului.

Pentru comoditate, organizatorii îndeamnă vizitatorii să vină la eveniment cu trenul vinului, care porneşte din Gara Chişinău la ora 13.00.

 „Sărbătoarea tradiţiilor” uneşte generaţiile, la Castel Mimi.

Pentru detalii despre program şi preţuri accesaţi: https://iticket.md/event/sarbatoarea-traditiilor-la-castel-mimi

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion