VIDEO Mister dezvăluit. Află de ce au ieşit muzicienii în negru să cânte pe străzile din Chişinău

Filmuleţele apărute săptămâna trecută în spaţiul virtual, în care câţiva instrumentişti interpretau muzică clasică în centrul capitalei, sunt parte a unui flashmob, organizat pentru da valoare acestui gen de muzică şi a invita astfel melomanii la seara de gală a Festivalului Internaţional VinOpera. Despre asta anunţă Castel Mimi, pe pagina sa de Facebook.„Ne-am bucurat să vedem că interpretarea muzicii clasice în stradă a oprit trecătorii din agitaţie. Oamenii au imortalizat momentul şi şi-au exprimat aprecierea prin aplauze”, se arată în textul publicat pe pagina Castel Mimi.

Prim-Dirijorul Orchestrei Filarmonicii Naţionale, Mihai Agafiţa, împreună cu colegii săi, au interpretat „Fantezia Carmen” în patru locaţii – trei în Chişinău şi una la Castel Mimi, gazda evenimentului, unde pe 1 septembrie va fi apogeul festivalului VinOpera.

În prima zi de toamnă sunteţi aşteptaţi la un grandios concert susţinut de peste 60 de artişti şi muzicieni din Republica Moldova şi România. Două orchestre, conduse de dirijorul român Daniel Jinga, vor fi sincronizate cu vocile soliştilor de operă de la Bucureşti şi Chişinău – Iordache Basalic, Mădălina Barbu, Lilia Istratii şi Dumitru Mîţu.

Dacă încă nu aţi rezervat bilete, trebuie să vă grăbiţi, pentru că numărul de locuri este limitat.

Reamintim că Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOpera se va desfăşura în perioada 30 august – 1 septembrie, iar Realitatea este partenerul media general al evenimetului. Urmăriţi-ne pentru a fi la curent cu toate detaliile organizatorice.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion