Un ministru ademenește tinerii lacomi de bani! Există o facultate în Moldova pe care o descrie ca o comoară cu „bijuterii”

Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) a preluat facultățile de agronomie și medicină veterinară de la cândva fosta Universitate Agrară, modernizând condițiile de studiu și oferind studenților acces la laboratoare de ultimă generație și terenuri agricole de înaltă calitate pentru practică. „S-a investit foarte mult în condițiile de studii și în condițiile de trai ale studenților, sălile de studii, baza materialelor didactice, prin programul Livada Moldovei a Ministerului Agriculturii, era un proiect de ani de zile stătea mort complet la Universitatea Agrară, a fost luat de către Universitatea Tehnică, făcut bijuterie, de ultimă generație”, încearcă să-i convingă ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, pe tinerii viitori studenți.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) din Republica Moldova, sub conducerea lui Vladimir Bolea, susține că reformele și investițiile majore în educația agricolă sunt esențiale pentru Republica Moldova.

„Această știință întotdeauna în Republica Moldova a fost performantă, chiar dacă în ultimii ani a fost lăsată, uitată de Dumnezeu, institute sau Universitatea noastră Agrară. Acum, în urma procesului de reformare, pe dimensiune Universitatea Tehnică le-a preluat, investește foarte mulți bani. Spre deosebire de fosta conducere a Universității Agrare, Universitatea Tehnică a înțeles potențialul facultăților de agronomii și a medicinii veterinare, chiar și pe segmentul de atragere a studenților din străinătate, spre deosebire de fosta conducere care habar n-avea că trebuie dezvoltată, de adus studenți”, a declarat ministrul la emisiunea „Punctul pe AZi”, ediția de luni seara, 8 iulie curent, de la TVR Moldova.

Potrivit oficialului, astăzi, un tânăr care vrea sa învețe o profesie agricolă și merge la facultate, are cel mai performant laborator „și înțelege cum funcționează sistemul de irigare, cum funcționează sistemul de colectare a apelor, ce înseamnă seră, cum creștem plantele, totul absolut“.

Se pare că e o idee numai bună pentru tinerii lacomi de bani sau care visează la propria lor afacere, dar nu știau spre ce domeniu să-și îndrepte privirile.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion