Soțul Valentinei NAFORNIȚA este omagiat astăzi! Ce mesaj i-a adresat soprana lui Cristian Spătaru?

Dirijorul și compozitorul, Cristian Spătaru este astăzi omagiat. Soțul Valentinei Nafornița împlinește 31 de ani. Soprana i-a dedicat un mesaj pe rețelele pe rețelele de socializare.

Soprana a povestit anterior, într-un interviu „Neredactat”, cum a început relația lor, inițial de la un pur interes profesional.

„Prima oară când ne-am văzut, peste vreo două săptămâni, a fost în Salzburg, Tyrol, la un lac fantastic, într-o zonă superbă, de poveste, unde am fost invitată la un royal brunch, pentru prezentarea unei noi colecții de bijuterii tradiționale, a unei case de bijuterii din Viena. Eram invitată acolo cu cineva, dacă vreau să vin, eu tot chemam prietenele, până la un moment când am zis, ia stați, l-am invitat pe el. Am zis să nu avem nicio așteptare, pentru că vorbeam bine, ne înțelegeam în mesaje. La un moment dat se ajungea la flirt, dar fără să ne simțim datori, obligați, că dacă vii trebuie neapărat să mă placi sau să te plac. A venit acolo și de acolo a început totul”.

Artista a povestit și cum a cucerit-o Spătaru:

„Privirea lui a fost primul lucru cu care m-am trezit a doua zi, după ce am avut cafeaua ceea și petrecerea. Privirea lui a fost foarte pătrunzătoare, dar și discuția pe care am avut-o, foarte interesantă și captivantă. L-am văzut foarte inteligent și interesant, și pasionat, la fel cum sunt și eu. Vorbim aceeași limbă din punctul de vedere al pasiunii. Simțeam că suntem pe aceeași undă, dar i-am spus: „nu trebuie să te oprești, trebuie să muncești să mă cucerești, pentru că să nu ți se pară o șagă”. Nu sunt o stea, dar nu vreau nici să fie foarte ușor, nici pentru mine. La noi a fost totul foarte conștiincios”.

Acum cuplul are un fiu de două luni, Leonard.

Citește mai jos și biografia dirijorului omagiat Cristian Spătaru:

Cristian Spătaru s-a născut în anul 1993 la Chișinău, în Republica Moldova. A început să studieze muzica la vârsta de 8 ani, când a luat primele lecții de pian și teorie muzicală și cânta în cor. Cristian a câștigat de trei ori la rând premiul I în cadrul Concursului Național de Compoziție din Moldova.

A absolvit mai întâi Compoziția cu Michael Jarrell, apoi Dirijat orchestral cu Mark Stringer și Dirijat coral cu Alois Glassner la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. În iunie 2021 și-a susținut examenul de dirijor de orchestră cu distincție, dirijând o piesă de George Enescu în Sala de Aur a Musikverein-ului din Viena.

Printre realizările sale se numără Premiul II la Premio Guido Cantelli 2022 și premiul pentru „Cel mai bun Dirijor român” obținut de două ori la al ediția a 10-a și a 11-a a Concursului Internațional de Dirijat ” Jeunesses Musicales” în 2019 și 2021. A participat și la Cursuri de măiestrie cu dirijori precum Andres Orozco-Estrada – 2021, Marin Alsop – 2021, Cristian Măcelaru – 2020 and 2021, Sian Edwards – 2017, Christian Ehwald und Sigmund Thorp – 2021, Nicolás Pasquet – 2021. Ca moment culminant al anului 2021, a fost selectat pentru Academia Italiană de Operă Riccardo Muti din Milano, unde a avut ocazia să preia de la Maestru două concerte cu opera Nabucco la Rimini și Ravenna.

La 1 aprilie 2022 a debutat ca dirijor de operă cu Eugen Onegin de Peter Ilych Chaykovsky în Opera Națională Română din Cluj-Napoca, urmat de Nabucco în septembrie 2022. În noiembrie 2022 a debutat cu Le nozze di Figaro la București alături de Valentina Nafornița în rolul Contessei. În martie 2023 a debutat ca dirijor de balet în premiera Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev cu Valentina Turcu ca regizor.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion