Regele Charles al III-lea stă prost cu prostata! Va fi operat săptămâna viitoare!

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani va suferi, săptămâna viitoare, o intervenție chirurgicală pentru a-și trata o afecțiune benignă la prostată, a transmis, miercuri seară, Casa Regală britanică.

Monarhul avea programate mai multe angajamente oficiale în această săptămână, dar ele au fost amânate la recomandarea medicului său pentru a-i permite suveranului o scurtă perioadă de recuperare, ceea ce a determinat Palatul Buckingham să facă anunțul de miercuri.

De obicei, familia regală britanică nu dezvăluie detalii despre bolile membrilor săi, considerând că toate problemele medicale reprezintă o chestiune privată, scrie Reuters. Însă Palatul Buckingham a precizat că regele Charles al III-lea a dorit să împărtăşească aceste detalii pentru a-i încuraja astfel pe bărbaţii care se confruntă cu simptome să se prezinte la controale medicale.

Hipertrofia benignă de prostată, cunoscută și ca adenom de prostată, este o afecțiune care se întâlnește frecvent în rândul bărbaților mai în vârstă. Mărirea prostatei poate provoca disconfort urinar, prin blocarea fluxului urinar din vezica urinară. Se apelează la tratamentul chirurgical în situația în care tratamentul medicamentos nu mai este eficient.

Săptămâna asta, Casa Regală a mai anunțat că prințesa Kate Middleton a fost operată și-și suspendă activitatea pentru o perioadă. În cazul ei, nu a fost dezvăluit motivul intervenției.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion