Reacțiile artiștilor moldoveni la faptul că vor fi promovați în România: „A devenit un american dream pentru tinerii artiști”

Interpreții moldoveni Satoshi, Olga Verbițchi și Marej, semnați la casa de discuri Versus Artist din Republica Moldova, fondată de regizorul Roman Burlaca, au început o colaborare cu casa de discuri Global Records, din România. Aceasta are contracte de impresariere cu artiști precum Inna, Carla’s Dreams, Irina Rimes, The Motans, Alina Eremia și multe alte staruri ale industriei muzicale românești.

Este vorba despre o Co-Management dintre label-urile de pe ambele maluri ale Prutului cu scopul de a crește împreună rezultatele și deschiderea artiștilor moldoveni. Rapperul de la Cahul, Satoshi este cel care care de acum în colo va fi reprezentat pe ambele maluri ale Prutului, de casele înfrățite.

„Global Records. E un nume care a devenit un „american dream” pentru majoritatea artiștilor tineri din Republica Moldova din perioada post Carla’s – Irina Rimes – The Motans. Pe alocuri, din vorbe pe la cafea –  înspăimântător, cu impresii de corporație care înghite talente, dar de facto – o imensă platformă autosuficientă cu zeci de precedente de succes, cu cifre și exemple care au întărit ideea de „La Global e bine, la Global sunt băieți serioși”. Mai întâi de toate, însă, mă bucur că Versus Artist, casa mea de discuri din Republica Moldova, primul meu label – a crescut și poate colabora de la egal la egal cu așa un actor serios al industriei ca GR. Să fie clar – Satoshi nu pleacă de la Versus. Satoshi lucrează și cu Global Records în România și spațiul European. Și mă bucur că de azi înainte va fi mai simplu să fac o conexiune cu oamenii din România, cu care împărțim o limbă și o istorie. De ce se întâmplă această colaborare? Cu toții vrem să creștem, iar împreună e mai sigur, mai repede și sustenabil.” – a spus Satoshi.

Olga Verbițchi privește colaborarea ca o mărire a familiei sale.

„Familia Versus m-a ajutat să redescopăr în mine puterea de conexiune cu oamenii mei, m-a ajutat să direcționez emoțiile și trăirile mele în artă, în multă muzică nouă pe care abia aștept să o lansez și să o cânt cu voi. Iar acum, mai am o familie, sau, poate altfel – „am la cine rămâne atunci când plec în România”. Global Records a ajutat să crească mulți artiști pe care îi respect și îi ascult și evident, sunt bucuroasă să am oportunitatea de ajunge în rând cu ei, de a lucra cu producători și songwriteri care setează tendințe.
Urmează multe lansări, clipuri, piese, concerte – fiți cu ochii pe mine, pe Versus Artist și pe Global Records.”

Al treilea artist care își începe colaborarea cu Global Records este Marej.

„Sunt bucuros că acum am posibilitatea să cânt pentru mult mai mulți oameni. Versus Artist este locul unde a apărut proiectul Marej, unde au fost scrise primele cântece și filmate primele videoclipuri, unde toate visurile și dorințele cântate cândva prin parcuri și pe străzi au primit o formă și au ajuns la voi.”

Roman Burlaca, fondatorul label-ului Versus Artist vorbește cu multă mândrie despre această nouă realizare a echipei sale, care vine ca o confirmare a faptului că industria muzicală s-a apropiat de standartele internaționale.

„Colaborările artistice dintre Republica Moldova și România au o istorie de cel puțin două decenii, iar din 2015, au devenit o normalitate. Spațiul cultural și lingvistic comun ajută artiștii moldoveni să-și adreseze creațiile către un public de 20 de milioane de oameni și vice-versa. Când am creat casa de discuri Versus Artist, desigur, Global Records era un model funcțional de lucru care pe alocuri ne inspira, cu atât mai mult că, personal, colaborez în materie de videoclipuri muzicale cu GR de 9 ani. Astăzi, Versus Artist demonstrează pe propriul exemplu faptul că în Republica Moldova se poate face muzică la un standard internațional de calitate, pot fi organizate concerte și lansări ale artiștilor tineri autohtoni la care se vând toate biletele, iar lumea poartă merch și cumpără CD-uri „născute în Moldova”. În linii mari, din punctul acesta, Global Records va deveni o punte, un sprijin pentru câțiva artiști Versus către un public mai larg, iar Versus va fi și el alături de eventualele inițiative artistice ale GR în Moldova. Ne bucurăm de acest început de colaborare și sperăm să fie una cât mai rezultativă și de durată.” – a spus Roman Burlaca.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion