Mulți credincioși sunt confuzi când e vorba de alimentele permise și interzise în Postul Mare, 40 de zile cu cele mai multe restricții. Cele mai multe dubii stârnesc fructele de mare, în special creveții. Un preot, Victor Manziuc face lumină pe TikTok și răspunde la această întrebare populară.
Potrivit duhovnicului, credincioșii au voie să consume fructe de mare, chiar și în Postul Paștelui.
Creveții, scoicile, calamarii, langustele, caracatițele, sepiile și alte nevertebratele marine fără sânge pot fi mâncate pentru că nu se încadrează în categoria vietăților cu sânge cald, spune Victor Manziuc pe contul său de TikTok.
Cât despre pește, singurele două zile cu dezlegări sunt pe 25 martie, de Buna Vestire, și pe 13 aprilie, în Duminica Floriilor.
În acest an, Postul Mare durează până pe 19 aprilie, Paștele îl sărbătorim pe 20 aprilie.