Nu ne știm rădăcinile! Gabi Nebunu, nemulțumit de manualul de muzică pentru clasa a VII-a: „Să nu-i pui pe Bieșu, Doga?!”

Școala abia a început, dar tot apare câte o perlă pe diverse subiecte. Cântărețul Gabriel Nebunu s-a arătat indignat de noua ediție a manualui de educație muzicală în care nu se regăsește nicio informație despre personalitățile autohtone din domeniu. „Oameni buni, noi trebuie să ne cunoaștem rădăcinile, cine a contribuit la țara asta”.

„Eu nu sunt mare specialist, vă rog, să nu mă judecați, vin și eu cu propria mea părere. Am citit manualul de clasa a 7-a de muzică, este ediție nouă, pentru 4 ani. Nu o cunosc pe doamna care l-a făcut, dar să pui tu atâția compozitori străini, să fie sănătoși sau Dumnezeu să-i ierte, mă rog, au contribuit la muzică, dar să nu pui tu Nicolae Sulac în manualul de educație muzicală din Republica Moldova, să nu pui tu Marian Drăgan, Zinaida Julea. Pe Eugen Doga nu l-am văzut în manualul de educație muzicală, Maria Bieșu”, s-a plâns Gabi Nebunu.

Autoarea manualului este Marina Morari și a fost acceptat de Ministerul Educației și Cercetării.

Este de menționat că, potrivit curriculei, în clasa a VII-a, elevii învață etapele de constituire a imaginii muzicale într-o creație; rolul limbajului muzical în edificarea/expresivitatea imaginii într-o creație. Pe când, în clasa a VIII-a, deja despre valorile folclorului muzical naţional; maeștri și capodopere ale muzicii naționale, cum ar fi Enescu și Doga; interpreţi celebri ai culturii muzicale naţionale, ca: Sulac, Bieșu, Ansamblul Academic de Stat de dansuri populare „Joc”, Capela Corală Academică „Doina”. Aproape în toată republică se predă educația muzicală până în clasa a VIII-a.

Pentru mai multe, abonează-te la canalul de TELEGRAM!

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion