Monarhul, în costum, iar soția – în buline: Regina Letizia și Regele Felipe al Spaniei, prezenți la depunerea jurământului de către Prințesa Leonor

Regele Filip al VI-lea al Spaniei și Regina Letizia au vizitat academia militară unde învață moștenitoarea tronului, Prințesa Leonor, în vârstă de 17 ani, și au participat la depunerea jurământului de către Prințesă.

Prințesa Leonor, în uniformă militară, a mărșăluit împreună cu alți cadeți pentru a depune jurământul de credință. Ceremonia a fost prezidată de tatăl prințesei, regele Filip al VI-lea al Spaniei, iar în apropiere se afla și mama ei, regina Letizia.

Potrivit tradiției, după ce a depus jurământul de credință față de rege, Leonor a sărutat steagul Spaniei.

În ultima săptămână dinaintea ceremoniei, Prințesa Leonor s-a pregătit intens pentru jurământ și a repetat patru ore pe zi, relatează publicația locală Vanitatis. Din momentul în care este depus jurământul de credință, începe numărătoarea inversă pentru pregătirea de trei ani a moștenitoarei la Academia Militară Generală din Zaragoza.

Prințesa Leonor de Asturia este fiica cea mare a regelui Filip al VI-lea și a reginei Letizia, fiind prima în ordinea de succesiune la tronul Spaniei. Dacă moștenitoarea urcă pe tron, ea va deveni prima regină a Spaniei de la străbunica ei Isabella a II-a, care a domnit între 1833 și 1868. Leonor are o soră mai mică, Sofia, care poartă titlul de Infantă și este următoarea în rândul tronului.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion