MARCELA PALADI, la braț cu VLAD FILAT: „Să fie într-un ceas bun!”. Ce decizie a luat?

Marcela Paladi, tânăra care în luna februarie a rămas fără ambele picioare în urma unui cumplit accident produs pe viaductul din capitală, vrea să devină consilier municipal, pe listele PLDM.

Marcela a șocat internauții după ce a publicat o fotografie în care apare la braț cu Vlad Filat și anunță că a decis să participe la alegerile locale din 5 noiembrie.

„În aceste zile, după lungi cugetări, am luat o decizie despre care consider că este corect să vă anunţ personal. După cum bine ştiţi, în urma cumplitei tragedii prin care am trecut în luna februarie a anului trecut, viaţa mea s-a schimbat în totalitate. De fapt, dacă e să spunem lucrurilor pe nume, practic a trebuit să-mi iau viaţa de la zero. În ultimele șapte luni, am privit viaţa cu alţi ochi decât până acum, am înţeles că lucruri cărora până mai ieri nu le atrăgeam mare atenţie, de fapt reprezintă probleme serioase. Lipsa unei rampe de acces într-un edificiu sau altul, pavajul pus necalitativ, o bordură nelalocul ei, pietre pe trotuare etc. – toate acestea pentru oameni ca mine sunt probleme.

Trebuie să recunoaştem că Chişinăul nu este un oraş prietenos sau confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale. Sigur, unele tentative de a rezolva aceste probleme s-au făcut, dar ele reprezintă doar o mică picătură într-un imens ocean. E nevoie de o strategie aparte, de un plan de acţiuni concrete, de multă muncă, de efort susţinut pentru ca persoanele cu necesităţi speciale să se poată simţi cât mai confortabil posibil în Chişinău, să nu se simtă excluse din viaţa activă. Dar, e una când constaţi existenţa problemelor şi cu totul alta e când te implici. Cred că v-aţi convins deja că eu sunt omul acţiunii şi, când văd o problemă, în loc să mă plâng, prefer să o soluţionez. De aceea, vă anunţ despre decizia mea de a candida la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău în alegerile din data de 5 noiembrie 2023”, scris Marcela.

Tânăra spune că nu vrea să vină în CMC „pentru a face politică, ci pentru a se implica activ în transformarea Chişinăului într-un oraş prietenos, confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale”.

„Cu aceasta mă voi ocupa zi de zi. Cunosc nu din auzite care sunt problemele în acest sens, am o viziune clară cum pot fi ele soluţionate şi… nu cred că este cineva cu o motivaţie şi cu o dorinţă de a le soluţiona mai mare decât a mea.

Am ales să merg în alegeri pe lista de candidaţi a Partidului Liberal Democrat din Moldova, dând curs invitației Dlui Președinte, Vlad Filat. Și acest lucru nu este întâmplător. PLDM este unicul partid din care am făcut parte vreodată. M-am alăturat PLDM-ului cu ani în urmă, fiind membră activă a tineretului liberal-democrat. Cunosc bine această echipă.

Dar merg în CMC nu pentru a reprezenta partidul sau interesele de partid, ci pentru a soluţiona problemele oamenilor. Sunt sigură că voi beneficia de suportul plenar al colegilor liberal-democraţi, dar și altor consilieri în implementarea tuturor acelor idei cu care merg în Consiliul Municipal Chişinău.

Să fie într-un ceas bun!”, a anunțat Marcela.

Internauții, pe lângă felicitări, au asaltat-o și cu mesaje mai puține pozitive.

„Dacă aveam o stimă și un respect până acum pentru tine, de acum am un singur cuvânt: Dislike”, „Problema e că lumea și-a cam pierdut încrederea în Filat.. și ar putea cumva influența alegerea oamenilor din 5 noiembrie.. pentru tine tot respectul”, „Marcela te-aș fi susținut cu mare drag, dar e foarte dezamăgitoare alegerea ta să faci parte din acest partid”, i-au scris oamenii.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion