La mulți ani Regelui Charles! Cum își sărbătorește monarhul aniversarea?

Sărbătoare mare la casa regală britanică. Regele Charles își sărbătorește astăzi aniversarea celor 75 de ani. Nici vorbă de petreceri, cel puțin, nu publice.

Așa cum se obișnuiește în familia regală, zilele de naștere sunt marcate printr-un serviciu public, mai puțin prin petreceri fastuoase. Are loc salutul ceremonial, cu armele, inclusiv la Turnul Londrei. Regele va găzdui, de asemenea, o recepție cu 400 de asistente și moașe ale Serviciului Național de Sănătate britanic (NHS).

Iar evenimentul de bază e lansarea oficială a proiectului „Coronation Food”. Scopul căruia este de a aborda dubla problemă a numărului tot mai mare de oameni care nu își pot permite hrana, în timp ce alții fac risipă alimentară. Proiectul își propune să creeze centre de distribuție care să colecteze surplusul de hrană, pentru a-l oferi nevoiașilor. De menționat că în Marea Britanie, 14 milioane de oameni se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Proiectul dat e o continuare a campaniei prin care a fost marcată nașterea regelui. La 14 noiembrie 1948, în Marea Britanie se ofereau pachete cu mâncare cadou fiecărei familii care dăduse naștere unui copil în aceeași zi. Potrivit evidențelor Arhivelor Naționale, în această eră a austerității au fost distribuite peste 2.600 de pachete cadou, ce conțineau inclusiv articole precum: săpun, unt, ou uscat, miere, marmeladă, slănină și carne de vită.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion