Ion LAZARENCO: „Am sărbătorit succesul cu un pahar de vin din soiuri autohtone”

Înotătorul Ion Lazarenco, moldoveanul care a înregistrat record după record şi este al optulea om din lume care a reuşit să traverseze înotând prin şapte strâmtori, a postat un filmuleţ video, cu un pahar de vin în mână. Având alături diplomele şi medaliile obţinute până acum, sportivul îşi îndeamnă urmăritorii să-i urmeze exemplul şi la evenimente importante din viaţă, să aleagă vinurile produse din soiurile noastre autohtone.

„În orice colţ al lumii pe unde am cutreierat pâmântul, pe uscat sau prin apă, am fost cu drapelul Republicii Moldova pe spate şi cu patria în suflet. Am sărbătorit succesul cu un pahar de vin din soiuri autohtone, ceea ce vă recomand şi vouă. Pace tuturor! Sănătate”, se arată în mesajul sportivului nostru, care a fost şi candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, în anul 2019.

Ion Lazarenco este unul dintre sportivii moldoveni, care deşi este stabilit de mulţi ani în Irlanda, a făcut o lume întreagă să vorbească despre Republica Moldova. Înotătorul, alături de alte nume notorii din ţara noastră, devine promotorul vinurilor din soiuri autohtone, campanie lansată de Castel Mimi, cu scopul de a face cunoscute la nivel mondial vinurile produse din struguri autohtoni, vinuri unice în întreaga lume.

Cele patru soiuri de struguri autohtoni, cultivate în spaţiul românesc şi din care se produc vinuri de soi, dar şi cupaje, sunt: „Feteasca Albă”, „Feteasca Regală”, „Feteasca Neagră” şi „Rara Neagră”.

Până acum, cu mesaje similare au venit actorul şi prezentatorul TV, Andrei Porubin, cântăreaţa Cornelia Ştefăneţ, interpreta Doina Sulac, dar și naistul Constantin Moscovici.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion