Înghețată de aproape șapte mii de dolari, gătită de japonezi. Cum justifică aceștia prețul cosmic?

O singură porție de înghețată, marca japoneză Cellato costă mai mult, decât toată înghețata pe care o mănâncă în mediu, un om obișnuit, de-a lungul vieții. Tocmai 6.400 de dolari! Desertul răcoritor deja a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness, drept cel mai scump vândut vreodată.

Prețul exorbitant se datorează ingredientelor din care e preparată înghețata. Trufe albe de pe meleagurile italiene, brânză Parmezan, aur comestibil și sake. Pentru a ajunge la formula ideală a înghețatei s-a muncit mai bine de un an. Timp în care s-a experimentat cu proporțiile și modalitatea de preparare. Vă imaginați câte ingrediente costisitoare s-au cheltuit până a fost obținut gustul perfect?

Desertul deocamdată se servește doar în Japonia, se recomandă să fie savurat în combinație cu un vin alb francez și doar după câteva minute de expunere la temperatura camerei, ca textura să fie una mai puțin rigidă și mai degrabă cremoasă. Pentru această experiență gastronomică, fiți buni și achitați nu mai mult, nu mai puțin, dar 6.400$.

Sursa: Google.com

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion