Se consideră că într-o zi de luni nu-i o idee bună să iei masa într-un restaurant specializat în fructe de mare, deoarece se crede că aceste produse la început de săptămână ar fi pe cale de alterare, întrucât au fost aduse hăt de joi. O fi adevărat sau nu acest lucru l-a întrebat jurnalista Nata Albot, în cadrul emisiunii sale „Mulțumesc pentru întrebare”, pe unul dintre cei mai iscusiți bucătari de la noi, proprietarul câtorva restaurante, inclusiv unul specializat în fructe de mare, Alexandru Comerzan.
Nici nu a negat, nici nu a confirmat, dar a spus că de fapt produsele marine se livrează miercuri.
Comerzan a mai adăugat că un profesionist nu va servi niciodată produse alterate. Dar o fi toți profesioniști?
„Fiecare restaurant care-și respectă oaspeții nu o să dea un produs stricat niciodată. Mai ales că peștele pute strașnic, trebuie să să fii handicapat ca să faci așa ceva. Furnizorii au gheață specială ca să le păstreze la o anumită temperatură. Ai sunat și îți aduc. Aici trebuie să fii tu bravo și să gestionezi cantitățile”, spune Comerzan.