GLORIA GORCEAG, victima hackerilor: „Eram furioasă”

Gloria Gorceag nu a reușit să își recupereze contul de Instagram, după o săptămână de negocieri cu cei care i l-au furat. Aceasta a povestit cum a ajuns victima hackerilor și a anunțat că și-a deschis un cont nou.

„Contul meu de Instagram a fost spart. Aș fi sunat la numărul de asistență tehnică Instagram, cu excepția faptului că – surpriză! – nu există așa ceva.

Deși sunt activă pe rețelele de socializare, contul de pe Instagram a fost cel pe care l-am folosit cel mai mult, pierderea lui a fost o mică rană pe inimă, n-o să mint.

Totul a început când am primit un mesaj plauzibil în care mi se cerea să accept verificarea contului meu pentru a primi bifa albastră. Oh, ce ușor m-au prostit. Chestionarul pe care l-am îndeplinit le-a oferit hackerilor suficiente informații pentru a-mi prelua contul.

Totuși, Instagram, o companie serioasă, ar fi trebuit să-mi trimită un e-mail în care să mă întrebe dacă eu sunt cea care a schimbat adresa de email de pe un dispozitiv nou. Instagram nu a trimis un astfel de mesaj. În schimb am primit un mesaj care îmi spunea că deja contul meu era asociat cu un nou cont de e-mail, care mie, evident, nu-mi aparține.

Am urmat sugestiile Instagram despre cum să-mi readuc contul înapoi. Nimic ce ar fi putut să-mi fie de ajutor. Am trimis un video selfie pentru a-mi confirma identitatea, dar nu s-a întâmplat nimic. Meta nu a revenit cu nici un răspuns.

Între timp hacker-ul meu m-a contactat pe whatsup și pe email spunându-mi că dacă îmi mai vreau contul înapoi să-i dau 250€. Eram furioasă.

Aș fi sunat la numărul de asistență tehnică Instagram, sau aș fi scris pe vreun chat unde aș fi putut discuta cu o persoană reală, doar că – pe bune! – nu există așa ceva. Bravo, Meta!

Am apelat la toți prietenii mei din IT, nimeni nu a putut face nimic. Se pare că dacă nu ai insigna albastră, nu există nici o șansă să ajungi să te plângi la suportul tehnic pentru sistemul lor deloc perfect de securitate. Și mi s-a mai spus că sunt una din cei 3,8 milioane de oameni cărora li se sparge anual contul. Mi-a stat mai ușor?

Cât căutam soluții de a-mi primi înapoi contul, hacker-ul a început negocierile, îmi cerea deja 100€. Mi-am zis să-i dau o șansă, poate o să-mi meargă. Lucru pe care nu-l recomand nimanui. Mi-a tras țeapă. A luat banii, iar contul tot în mâinele lui e.

Pentru că serviciul suport tehnic al Instagramului e absolut inutil, dar pentru ca Instagramul rămâne a fi o platformă necesară și cred că cei care l-au creat sunt foarte conștienți de asta, am renunțat să mai tot insist, trecuse timp, iar eu obosisem. Oamenii care trecuse prin aceeași situație, mi-au zis că nu și-au putut restabili vechiul account.

Am creat alt cont”, a povestit Gloria, pe noul său cont.

La o zi de la crearea noului cont, Gloria are deja 600 de urmăritori.

Pe contul vechi, Gloria era urmărită de circa 12 mii de oameni și avea aproape 1000 de poze și video.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion