FOTO, VIDEO Momente unice, fiori, aplauze! Trăirile de anul trecut ale spectatorilor Festivalului VinOpera

Aplauze, fiori şi momente unice – astfel de emoţii au trăit toţi cei aproape 1000 de spectatori ai Festivalului Internaţional de Muzică Clasică VinOpera, de anul trecut. Vibraţiile muzicii, show-ul de lumini şi vocile artiştilor au completat atmosfera în aer liber de la cea mai frumoasă atracţie turistică din ţara noastră.

Anul trecut, 150 de persoane au dat prioritate trenului vinului, aşa cum îndeamnă organizatorii şi la această ediţie, pentru a limita emisiile de carbon în atmosferă. În acest an VinOpera se extinde şi este de o mai mare grandoare – se va desfăşura în trei locaţii diferite, mai multă lume este aşteptată la Castel Mimi, iar 500 de maşini vor rămâne parcate la Chişinău.

Pe 30 şi 31 august, la Varniţa şi Bulboaca, concertele vor fi cu intrare liberă. Acolo sunt aşteptaţi toţi admiratorii lui Constantin Moscovici, care va suţine un recital de hituri internaţionale la nai. Cei care adoră muzica Plăieşilor, conduşi de Nicolae Gribincea, dar şi toţi fanii lui Nicu Ţărnă şi „Gându Mîţei Band” sunt îndemnaţi să vină cu familiile şi prietenii pentru a urmări un spectacol excepţional, pe ritmuri de rock alternativ şi folclor orăşenesc.

Iar în seara de gală, pe 1 Septembrie, marele dirijor român Daniel Jinga invită toţi melomanii la un recital de muzică clasică, vin bun şi bucuria de relaxare în aer liber, sub cerul înstelat, la Castel Mimi. Vă aşteaptă un spectacol simfonic cu o puternică încărcătură emoţională. Orchestra Operei Naţionale de la Bucureşti şi cea a Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchevici” de la Chişinău vin să creeze magie sub cerul înstelat.

Muzica clasică va fi înălţată de cele mai frumoase voci ale Operei de la Bucureşti şi Chişinău – Mădălina Barbu, soprană încadrată în categoria rară a sopranelor de coloratură; Lilia Istratii, moldoveancă, solistă a Operei de Stat din Craiova şi laureată a mai multor concursuri tematice; tenorii Iordache Basalic şi Dumitru Mîţu, voci inconfundabile care vor trezi emoţii unice tuturor spectatorilor.

Pentru mai multe detalii şi programul complet al evenimentului accesaţi AICI.

Festivalul Internaţional de Muzică Clasică VinOpera, organizat de Fundaţia Constantin Mimi, este susţinut financiar de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” şi Castel Mimi.

Grupul de presă Realitatea este partener media general al evenimentului. Urmăriţi-ne în continuare pentru detalii.

Vezi și video aici!

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion