FOTO Dansatorii JOC își recapătă imaginea, după ce oligarhul Ilan Șor le-a pătat-o. Au cucerit inimile la un festival peste hotare

Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc” a încântat publicul în cadrul Festivalului Inimilor, ediția a XXXIII-a, organizat la Timișoara, România. „Rar ne-a fost dat să vedem atâta grație și forță, delicatețe și energie, bucurie, profesionalism, demnitate, mândrie sănătoasă de a fi român și de a cunoaște tradițiile și specificul coregrafic al tuturor zonelor etnofolclorice ale țării”, i-au lăudat organizatorii pe dansatorii noștri.

Festivalul a avut loc, între 3-7 iulie, în Parcul Rozelor, unde au mai ieșit pe scena amplasată acolo echipe din Columbia, Polonia, Coreea de Sud, Portugalia, Brazilia, Mexic, Georgia, Serbia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, dar și ansamblul maghiar din Timișoara, Eszterlanc.

Totuși, ultima seară a culminat anume cu spectacolul dăruit Timișoarei de Baletul Național JOC din Republica Moldova, care a făcut să tresalte publicul numeros al parcului până târziu.

„Felicitări Baletului Național JOC pentru prestația deosebită în cadrul Festivalului inimilor de la Timișoara. Mulțumim organizatorilor pentru găzduirea și atitudine deosebită”, a scris Aliona Baroncea (Strâmbeanu), directoarea generală a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, pe contul său de Facebook.

Amintim că cinci dansatori ai ansamblului au fost contractați de organizatorii afiliați lui Ilan Șor, dintre care unul s-a îmbolnăvit, fiind surprinși doar patru în câteva imagini video de la o așa-zisă expoziție la un forum din Sankt Petersburg, Rusia. Odată văzute, s-a generat un scandal în societate.

Aliona Strâmbeanu a vorbit cu ei și a anunțat că, de fapt, artiștii au fost atrași într-o capcană, pentru că nu li s-au dezvăluit toate detaliile evenimentului. Ministerul Culturii demarase o anchetă de serviciu pe directoarea generală și, pe perioada acesteia, fusese suspendată din funcție. Colectivul ansamblului însă a semnat o petiție prin care anunța autoritățile că nu sunt de acord cu o asemenea decizie.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion