Finita la comedia! DIMA WHITE, încătușat de Fulger: De ce este acuzat bloggerul

Gata cu vlogurile și videoclipurile de pe Tik Tok? Bloggerul Dima White a fost reținut, după ce procurorii au adunat probe de la fete, hărțuite în public. Procurorii PCCOCS, alături de ofițerii DGUP și INI, cu sprijinul angajaților „Fluger” l-au încătușat, iar pe cameramanul lui White l-au audiat.

Procurorii anunță că dosarul investigat vizează cazul unei adolescente de 17 ani, din nordul republicii, a cărei mamă l-a denunțat, după ce i-a determinat fiica în schimbul sumei de 1500 lei să-și arate sânii goi în fața camerei de luat vederi. Inițial, influencer-ul din Cahul, domiciliat în Chișinău, cu vârsta de 25 de ani, a publicat în primăvara acestui an un anunț pe contul său, în care invita fetele care aveau nevoie de un câștig să-l contacteze. Potrivit informațiilor preliminare, adolescenta a apreciat anunțul cu un „like” și l-a informat în comentariu că ar vrea să participe într-o filmare. Atunci, bănuitul a contactat-o și au comunicat în acest sens 1-1,5 săptămâni, după care acesta a revenit la propunerea de înregistrare a video a unor scene cu ea. Mai mult, acesta s-a oferit să-i achite călătoria până la Chișinău, și i-a oferit un chipiu, pe care i-a cerut să-l poarte în timpul scenei. Prin urmare, așa cum situația financiară a familiei era dificilă, aceasta a acceptat, iar pe mamă a informat-o că pleacă la Chișinău ca să participe la o manifestație. 


Filmarea a avut loc într-o pădure din Chișinău, fără ca bănuitul să-i comunice de la bun început că urma să-și ridice maioul, ca să-și arate sânii în fața camerei de luat vederi, iar atunci când bănuitul i-a dat amănuntele, inițial aceasta a refuzat, dar tânărul a convins-o când i-a reamintit despre faptul că-i va da bani și că înregistrarea va fi partajată doar unui grup restrâns de persoane. În realitate, acesta l-a publicat pe un grup cu peste 16.000 abonați pe aplicația Telegram. Ulterior, o parte din acesta a fost preluat și pe Tik-Tok, iar apoi a fost șters. Înregistrarea video, însă, a fost observată de mătușa adolescentei, care i-a anunțat mama și i-a retrimis și două secvențe ale înregistrării, care la rândul ei a depus denunțul la autorități.


În context, adolescenta l-a contactat pe White și i-a cerut socoteală, iar acesta i-a promis că o va recompensa cu o anumită sumă, așa cum doar câteva persoane ar fi văzut înregistrarea. Atunci când a fost audiată de către oamenii legii, în condiții speciale dedicate minorilor, adolescenta a declarat că situația familială este complicată – mai mulți copii în familie, dintre care ea este cea mai mare, mama este casnică, iar tatăl vitreg era bolnav – și avea nevoie de bani atât pentru alimentație, cât și pentru necesități personale.


De asemenea, procurorul l-a audiat și pe cameraman, în calitate de complice. În ceea ce-l privește pe învinuit, la solicitarea procurorului PCCOCS, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru 20 de zile, în vederea desfășurării obiective a investigațiilor.

Poliția îndeamnă și alte domnișoare, care au fost victime, să vină cu denunț la poliție.

Scandalul cu Dima White a început acum o lună, atunci când un grup de fete au atras atenția la conținutul video publicat de blogger. Acestea au lansat un apel public și au îndemnat oamenii să-i blocheze paginile. Ulterior, deputatul PAS, Lilian Carp, a anunțat că a sesizat poliția, iar ultima la rândul său a cerut fetelor care au fost jignite să depună denunț la poliție. În ambele cazuri, White a respins orice acuzație.

Dima White nu a venit cu nicio reacție de când a fost reținut.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion