Ex-primarul, Dorin CHIRTOACĂ a lucrat la televiziune! Ce funcție avea?

Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, care nu și-a dus până la capăt cel de-al treilea mandat, din cauza învinuirilor aduse în dosarul parcărilor cu plată, are o parte biografică mai puțin cunoscută, despre care a povestit într-un interviu recent.

În perioada anilor 2000-2003, Dorin Chirtoacă a lucrat la emisiunea „Surprize, surprize”, de la TVR 1. Inițial a fost angajat ca redactor, ulterior a avansat la funcția de redactor-șef. A ajuns să lucreze la televiziune după ce a fost complice la realizarea unei ediție. În România, Chirtoacă locuia la gazdă, la un bărbat, care nu și-a văzut niciodată fratele din Republica Moldova. Dorin Chirtoacă a bombardat redacția cu scrisori, până aceștia s-au apucat de caz. După filmările cu succes, a parvenit și oferta de angajare:

„Eu prima dată am refuzat, eram tocmai în perioada de absolvire a facultății nu vedeam legătura între ce vreau eu să fac și televiziune. Am propus pe alții, colegi de-ai mei, tot basarabeni. Până la urmă, nuștiu cum s-au aranjat lucrurile, că ei tot au insistat poate să vin și țin minte că era tocmai momentul în care trebuia să-mi iau cetățenia română, ei încă vorbiseră acolo cu vreo lună înainte să mi-o dea ca să mă poată angaja. După un an de redactor am devenit redactor-șef, în urma unei schimbări.” – a povestit Dorin Chirtoacă.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion