Eurovision 2024| Nicoleta SAVA: „Piesa mi-a fost oferită de autorii spanioli”

Continuăm să vă facem cunoștință cu cei 11 artiști de la noi din țară, care se vor confrunta în cadrul etapei naționale a celui mai important eveniment muzical al anului – Eurovision, pentru dreptul a de a fi vocea care ne va reprezenta țara pe scena de la Malmö. Una dintre finaliști este Nicoleta Sava, o îndrăgită cântăreață de muzică populară de la noi, care care a făcut o schimbare radicală de dragul concursului.

Parcursul său până la această etapă este unul extrem de palpitant. Artista a depus dosarul de participare pe ultima sută de metri când a obținut drepturile de autor.

„În acest an, selecția live a fost organizată foarte bine și această experiență a fost una binevenită, deoarece am putut face o “repetiție” bună înainte de Finală. Bineînțeles că am avut emoții, dar am trăit piesa în scenă și m-am simțit foarte bine. Piesa “BRAVO” mi-a fost oferită de autorii spanioli cu care am colaborat si in 2018 cu piesa “La esencia del sur”, care a avut un impact foarte mare în Spania și este vorba de Juan Jose Santana Rodrigues si Rafael Artesero. “BRAVO” a venit la mine cam cu o săptămână înainte de închiderea primirii dosarelor pentru Eurovision, dar atât de mult mi-a plăcut, atât de profund am simțit-o și am trăit-o, încât am decis ca în pofida timpului foarte puțin pe care îl aveam la dispoziție, să fac tot posibilul și să reușesc. Însăși piesa m-a motivat să o fac, ea mereu spunându-mi “BRAVO”, tu poți! Și am reușit!” – ne-a destăinuit Nicoleta Sava.

Fiind cântăreață de muzică populară, pentru prestația la Eurovision a făcut o schimbare de imagine radicală, renunțând la portul popular. De imaginea sa scenică s-a ocupat un designer vestimentar din România.

Pentru mine fiecare stil de muzica își are locul său. Eu mă detașez foarte ușor de costumul popular și mă transform în alt personaj. De parca m-aș teleporta în altă vreme, lăsând lumea muzicii populare cu tot cu port, cu datine si melisme acolo și intru în lumea nebuniei fascinante a muzicii și stilului pe care le am de interpretat, fie pop, rock, jazz, funk sau oricare alt gen. Pregătirile pentru finală au început, mergem cu mare încredere, cu sârguință și dedicare. Am o echipa buna, pe care mă pot baza!

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion