Dorin DAMIR, în premieră, după închisoare vorbește despre nașul PLAHOTNIUC: „A fost impus să vină în politică”

Președintele Asociației FEA, afaceristul cunoscut și datorită rudeniei cu Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir a oferit primul său interviu după ce fost eliberat din închisoare. Acesta a fost reținut în 2019 pe marginea „Dosarului angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții numărul 5” și susține că nu s-a adeverit nimic din cele ce i s-a încriminat.

Dorin Damir a vorbit succint despre nașul său de cununie, Vladimir Plahotniuc, despre care, cu regret, ezita să întrebe moderatorul. Finul a spus că circumstanțele l-au impus pe nașul său să se implice în politică.

„El a fost impus să vină în politică. . .El făcea bani. Când a început să facă bani mai mulți a înțeles că dacă nu mă duc în politică, în Moldova. . .te rup. El a înțeles că dacă nu intră e gata. Deoarece ori afacerist din țara noastră înțelege că trebuie să fii aproape de putere. Altfel te rup. Ori te îndoi ori ești tu puterea!”

A avut și cuvinte de laudă despre Plahotniuc.

„Capacitățile sale nu se compară cu restul. Gândea ager, totul organiza, însă nici asta nu a ajutat, pentru că nu depinde doar de ei, dar și de alți factori externi”, a spus Dorin Damir.

Dorin Damir a petrecut șapte luni în Penitenciarul 13, iar ulterior a fost trecut în arest la domiciliu. 

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion