Pornind de la filmul Babygirl, întrăm în culisele relațiilor de cuplu dintre femeile în vârstă și bărbații tineri împeună cu Violeta Moisă, Life and Relationship coach. Relațiile de cuplu cu diferențe mari de vârstă între parteneri au un potențial mare de interes și dezbatere în societate. ”Clasica” diferență, el mai în vârstă, ea mai tânără încă stârnește comentarii și rumoare, fiind văzută nu tocmai cu ochi buni.
Dar dacă femeia este ea, cea mai în vârstă și partenerul, cu mult mai tânăr? Cum schimbă, sau intensifică o astfel de relație, judecățile noastre? Acesta este întrebarea centrală din thriller-ul erotic „Babygirl”. Halina Reijn este scenarista și regizoarea filmului, care o are în rolul principal pe Nicole Kidman. Personajul ei este o femeie de succes, de 57 de ani. Romy este CEO-ul unui business în tehnologie. Ea intră într-o aventură cu un tânăr stagiar din companie. Samuel este carismatic și la fel ca toți tineri, confuz cu privire la ceea ce se așteaptă de la el.
Cu acest rol, Nicole Kidman a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la cea de-a 81-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. La Adevărul Live, în ediția realizată și moderată de Antoaneta Banu, s-a nuanțat despre dinamica puterii în relațiile de cuplu dintre femeile în vârstă și bărbații tineri.
1. Cât este ficțiune și cât adevăr în tema din filmul Babygirl?
2. O astfel de relație este ”exclusivistă”? Doar o #GirlBoss o poate accesa?
3. Ce este puterea și cum o exprimă o femeie puternică?
4. Care sunt punctele vulnerabile ale unei femeie care are totul și cum sunt ele ”cosmetizate”?
5. Într-o astfel de relație, cine este inițiatorul: femeia mai în vârstă sau bărbatul tânăr?
6. Sexul este baza acestei relații?
7. Iubirea este posibilă într-o astfel d erelație?
8. Cum și când iese o femeie să iasă dintr-o astfel de relație?