Constantin Moscovici: „Valiuşa ştie că a doua zi de Crăciun, borşul scăzut este deliciul meu”

Într-un interviu pentru Rlive TV, Constantin Moscovici, alături de soţia Valentina şi fiul Cristofor, a povestit despre tradiţiile din familie şi şi-au amintit momente frumoase legate de sărbătorile de iarnă.

„Ne plăcea să mergem cu uratul, era ceva special. Îmi amintesc că atunci când tăticul mi-a cumpărat primul acordeon, prima mea ieşire în calitate de muzician a fost de Crăciun, când umblam cu uratul prin sat şi cântam la acordeon, iar tăticul la armonică”, îşi aminteşte cu nostalgie Constantin Moscovici.

Tradiţia de a umbla cu uratul la sărbătorile de iarnă a continuat şi în tinereţe, deja alături de soţia Valentina, dansatoare în Ansamblul „JOC”.

„Eu mi-am amintit că în primul an de căsătorie ne-am mascat şi am umblat cu uratul prin tot oraşul, pe la toţi cunoscuţii, la toţi prietenii. Un autocar întreg cu artişti mascaţi, umblam pe la toţi şi pe care îi cunoşteam, şi pe care nu îi cunoşteam, umblam pe la toţi până dimineaţa”, adaugă încântată Valentina Moscovici.

Pe lângă urături şi colinde, sarmalele şi salata „Olivier” nu lipsesc din meniul de sărbătoare. Instrumentistul recunoaşte că are un fel de bucate preferat. 

„A doua zi de Crăciun îmi place să comand borş scăzut cu varză murată, cu cărniţă. Este deliciul meu după sărbători. Valiuşa ştie şi îmi face de fiecare dată câte o surpriză”, spune Constantin Moscovici.

Vinul din soiuri autohtone este neapărat prezent la fiecare masă de sărbătoare în familia Moscovici.

„Produsele noastre autohtone, din soiurile noastre, din poama noastra autohtonă, devin mult mai populare. Nu numai la noi în Moldova, dar şi peste hotare. Îmi place producţia de la Castel Mimi, cu care cu drag servim cu prietenii noştri. Neapărat fiul mare ia câte o sticlă – două în Germania, ca să servească şi prietenii lui”, susţine muzicianul.

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion