Cântăreț român amendat după prestația sa la UNTOLD. Ce s-a întâmplat?

Jandarmeria Cluj l-a amendat pe interpretul Gheboasa, cu numele real Gabriel Gavriș, pentru „versurile vulgare și rasiste”, la festivalul UNTOLD. În plus, acesta a fost reclamat la Consiliul pentru Combaterea discriminării, scrie presa de peste Prut.

După concert, cântărețul în vârstă de 21 de ani a fost taxat dur de internauți și alți colegi de scenă, pentru felul în care a încurajat mii de adolescenți, prezenți la concert să cânte versurile unei piese indecente. Autoritățile s-au autosesizat și i-au aplicat o amendă în valoare de 1.000 de lei românești, echivalentul a circa patru mii de lei moldovenești, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”, a comunicat Jandarmeria Cluj.

Piesa care a provocat controverse în spaţiul public este numită „Ţiganca”, iar artistul a fost acuzat că a folosit expresii jignitoare la adresa femeilor şi romilor. În filmulețul postat pe contul său de TikTok,după ce a fost amendat, el a negat aceste acuzații, ba mai mult, a ținut să menționeze că iubește oamenii de etnie romă. Cât despre amendă, acesta a declarat că nu o va plăti, dar o va contesta în instanță, scrie presa română.

Vreau să contest această amendă pe care am primit-o pe ochi frumoși. O să contesc această amendă și o să câștig pentru că sunt singurul care a laut amendă. Mi se pare că este rasism la adresa mea. Acolo au cântat alți colegi de ai mei, în care nu arunc cu noroi, dar dacă legea asta s-ar aplica pentru toată lumea și nu doar pentru mine care sunt de etnie romă, ar trebui să fie amendată toată lumea,” a spus cântărețul.
Sursa: TikTok\gheboasa11

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion