Ai privit „Sex and the city”? Actrița, care a jucat-o pe Charlotte York, a vizitat Moldova!

Actrița, Kristin Davis, care a jucat-o pe Charlotte York în serialul „Sex and the city” a vizitat Moldova. Aceasta, fiind ambasadoarea Bunăvoinței a UNHCR, a participat la un eveniment artistic cu privire la rolul artei în consolidarea rezilienței și incluziunii refugiaților în societate.

La eveniment au mai participat și susținătoarea de Profil Înalt a UNHCR, Valentina Nafornița, precum și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, alături de reprezentanta UNHCR în Moldova, Francesca Bonelli.

Scopul evenimentului a fost de a comunica despre modul în care artele pot spori bunăstarea, îmbunătăți conexiunile sociale și promova un sentiment de apartenență la o nouă societate.

Trupa de teatru ucraineană „Vocea țării” a prezentat o piesă despre experiența lor de strămutare forțată de împrejurări. Aceștia locuiesc în prezent în Căușeni și fac parte din Centrul Comunitar susținut de UNHCR, unde integrează în mod activ artiști locali în grupul lor.

În luna iunie, Valentina Nafornița, soprana moldoveancă, a devenit Susținătoarea de Profil Înalt a UNHCR, prima persoană publică din Republica Moldova cu atest titlu.

Kristin Davis și Valentina Nafornița vor colabora cu UNHCR pentru a crește gradul de conștientizare a situației refugiaților, pentru a mobiliza și inspira acțiunile de sprijin și asistență umanitară.

UNHCR
UNHCR

Mai vrei, mai na ...

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion