„Meniul cu apă”! Metoda ingenioasă prin care un local cu stea Michelin atrage pe cei care nu beau alcool

Francezii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru vinurile fine, iar La Popote, un restaurant cu specific francez din nordul Angliei, nu face excepție. Localul, inclus în Ghidul Michelin și situat în comitatul Cheshire, le oferă clienților aproape 140 de soiuri de vin. Dar acum, proprietarii fac un pas îndrăzneț pentru a-i atrage și pe cei care nu consumă alcool: un meniu complet de ape îmbuteliate ,transmite Antena3 cu referire la CNN.

Mai nou, clienții vor putea alege dintre trei sortimente de apă plată și patru de apă minerală carbogazoasă, pe lângă apa de la robinet oferită gratuit.

Decizia se înscrie într-o tendință globală de renunțare la alcool. De pildă, potrivit unui sondaj Gallup realizat anul trecut, 58% dintre adulții americani consumă alcool, față de 67% în 2022. Tot mai mulți renunță definitiv sau temporar la băuturile alcoolice, în timp ce restaurantele extind oferta de mocktail-uri, iar barurile „sober” și magazinele de băuturi fără alcool devin tot mai populare.

Joseph Rawlins, fondatorul și administratorul restaurantului alături de partenera sa Gaëlle Radigon, spune că ideea le-a fost propusă inițial de Doran Binder, furnizorul lor de apă marca Crag Spring Water. Binder, somelier de apă certificat de Fine Water Academy, le-a sugerat pentru prima dată conceptul unui meniu de apă în urmă cu trei ani.

„Am râs atunci”, a recunoscut Rawlins pentru CNN. „La început mi s-a părut o idee ridicolă.”

Totuși, după ce Binder i-a invitat la o degustare la „barul de apă” pe care îl deține în Peak District, un parc național din centrul Angliei, cei doi s-au convins.„A fost uluitor”, a spus Rawlins, adăugând că acum crede cu tărie că „apa nu e doar apă”.

La prima degustare, au încercat cinci-șase tipuri de apă. „Apoi am făcut o a doua degustare cu aceleași ape, dar le-am asociat cu anumite mâncăruri – cum ar fi brânza Manchego, Comté, ciocolată, jambon de Parma, măsline. Exact ca la vin, gustul se schimba complet.”

Potrivit lui Binder, restaurantul este primul din Marea Britanie care oferă un meniu de apă și unul dintre foarte puținele din lume.

Binder a ales selecția de ape pentru La Popote, provenite din toată Europa – Marea Britanie, Franța, Spania și Portugalia. Prețurile variază de la 5 lire sterline (6,80 dolari) până la 19 lire sterline (26 dolari). „Cantitatea de minerale din apă determină gustul și aroma”, a explicat Binder.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion