Fie că este vorba despre o simplă cafea sau despre un fel de mâncare principal, atât pasagerii românii, cât și turiștii care călătoresc prin intermediul Aeroportului Otopeni din România – trebuie să bage mâna adânc în buzunare pentru a-și satisface poftele. Prețul unei gogoașe i-a șocat chiar și pe bogătași, transmite cancan.ro.
În general, prețurile alimentelor din restaurantele și magazinele din toate zonele de tranzit ale aeroporturilor sunt cu aproximativ 200% mai scumpe decât în magazinele tradiționale. Totuși, există unele produse care au un preț atât de mare, încât le dau pasagerilor dureri de cap înainte de a se îmbarca în avion.
Prețurile sunt extrem de scumpe și în cazul băuturilor răcoritoare care se vând la clasicele tonomate. Spre exemplu, pentru o sticlă de Fanta sau Cola la 0,5 l turiștii trebuie să scoată din buzunar 25 de lei românești, aproape 100 de lei MD. În zona de food court, prețurile variază la fel de mult. Spre exemplu, o salată cu ton costă 57 de lei românești(circa 220 de lei MD), o felie de pizza costă 36 de lei(140 de lei MD), iar un sandwich cu șuncă și cașcaval costă 50 de lei(195 lei MD).
La fel de mari sunt și prețurile dulciurilor și a produselor de panificație. O simplă gogoașă cu ciocolată – care într-un supermarket Kaufland se vinde cu maximum 4 lei(15 lei MD), pe Aeroportul Otopeni costă 32 de lei, adică 124 de lei moldovenești.
În prezent, majoritatea aeroporturilor europene impun reglementări privind prețul pe care vânzătorii îl pot percepe – nu mai mult de 10-15% peste prețul normal. Deși legea impune clar acest lucru, comercianții sunt induși în eroare deoarece nu există o listă cu prețuri predefinite, ceea ce înseamnă că fiecare este – teoretic – liber să își vândă produsele cu propriile prețuri.