Patru prețuri deasupra! Una dintre ex-iubitele lui Usatîi deconspiră businessul lui Tany Vander din care se îmbogățește

Bloggerița Sandra Dodon, cunoscută spațiului public și ca una dintre fostele iubite ale politicianului Renato Usatîi, a deconspirat businessul cunoscutei afaceriste Tany Vander. Cel puțin una dintre rochiile din buticul acesteia poate fi găsită pe platforme marketplace, evident, mult mai ieftine. Moldovencele plătesc aproape 4 prețuri în loc de unul.

Tany Vander și-a promovat buticul ca având haine exclusiviste și le tot vinde urmăritoarelor sale ideea că în ținutele de la ea se vor simți cel mai bine.

Probabil s-au simțit bine până au aflat că în loc de puțin peste 400 de lei au plătit aproape 2000 de lei. Mai mult decât atât, nu vrem să presupunem cât de bine s-au simțit, atunci când au aflat că haina cumpărată, de fapt, se vinde și în mass market și nu mai este deloc exclusivistă.

Tany Vander nu a reacționat pe situația în cauză, dar a recunoscut într-un story pe Instagram că de undeva s-a inspirat pentru una dintre rochiile despre care vuiește tot Internetul moldovenesc.

@cancanmoldova Ex-iubita lui Usatîi deconspiră businessul lui Tany Vander #dodon #tanyvander #vander #business #luxury #luxurylife #cancan #cancanmd #cancanmoldova #money ♬ sunet original – cancanmoldova

În Republica Moldova, importul și revânzarea de produse cumpărate de pe platforme marketplace (cum ar fi Joom, Shein, Temu etc.) este legal, dar trebuie respectate anumite reguli și reglementări fiscale. Totuși, există aspecte importante de luat în considerare pentru a proteja drepturile consumatorilor și a evita eventualele probleme legale. Vânzătorii sunt obligați să vândă produse care îndeplinesc standardele de calitate. Conform legislației moldovenești, vânzătorii trebuie să ofere informații clare și transparente despre produsele pe care le vând. Aceasta include detalii despre caracteristicile produsului, prețul final (inclusiv taxe și transport), termenii de livrare și politica de returnare. Dacă vânzătorul nu oferă aceste informații corect, poate încalca drepturile consumatorului. Vânzătorii din Republica Moldova trebuie să aibă o politică clară de returnare a produselor, care să respecte legislația în vigoare.

Dacă vânzătorul importă și vinde produse contrafăcute (care sunt des întâlnite pe unele platforme online), aceasta este o încălcare a legii și drepturilor consumatorilor. Produsele contrafăcute pot fi de o calitate mai slabă, pot prezenta riscuri pentru sănătate sau siguranță și nu beneficiază de garanții legale, iar consumatorii au dreptul de a le returna sau de a solicita despăgubiri. Consumatorii au dreptul să cunoască proveniența produselor, în special în cazul produselor importate, pentru a ști ce garanții legale și protecții au. Dacă produsul provine din afaceri externe și nu respectă normele de siguranță, consumatorul ar putea să fie expus riscurilor, iar acest lucru ar încălca drepturile acestuia.

În urma acestor dezvăluiri, sunt așteptate reacții din partea autorităților fiscale și ale protecției consumatorilor pentru a clarifica modul în care Tany Vander își gestionează afacerea și dacă au fost înregistrate abuzuri la nivelul prețurilor.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion