Astronauții vor purta. . . PRADA! Casa de modă a prezentat colecția de costume spațiale

Celebrul brand de modă Italian Prada se pregătește să facă primul pas pe Lună, compania colaborând cu americanii de la Axiom Space la dezvoltarea noilor costume spațiale ce ar urma să fi folosite de astronauții care vor aseleniza în cadrul misiunii Artemis III a celor de la NASA, relatează BusinessInsider.

Cele două companii au prezentat oficial noul costum spațial proiectat de Prada pentru NASA la Congresul Internațional de Astronautică de la Milano, unde are sediul Prada.

Axiom Space, o companie cu sediul Houston, Texas, co-fondată de fostul angajat al NASA Michael Suffredini, și-a anunțat pentru prima dată colaborarea cu grupul italian de modă de lux în octombrie 2023.

Costumul spațial se numește oficial Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU). Este departe de primele costume spațiale NASA pe care le-au purtat astronauții misiunilor Mercury la începutul anilor ’60. Aceste costume spaţiale au fost concepute pentru a rezista temperaturilor extreme de la polul sudic al Lunii şi pentru a suporta cele mai scăzute temperaturi din regiunile lunare permanent umbrite timp de cel puţin două ore.

„Echipele noastre au redefinit dezvoltarea costumelor spațiale, creând noi soluții inovatoare și aplicând o abordare de design de ultimă generație pentru AxEMU”, a declarat Matt Ondler, președintele Axiom Space, într-un comunicat de presă.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion