Oxana Crețu, care și-a deschis un restaurant în Franța, a devenit prima „ambasadoare a gastronomiei” Republicii Moldova

Moldoveanca Oxana Crețu a primit Diploma de Ambasadoare a Gastronomiei Republicii Moldova pentru anii 2024-2027. Conaționala noastră are deschis un restaurant în orașul Bordeaux, Franța. Este un titlu simbolic instituit în premieră de Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Stabilită de aproape două decenii în Franța, Oxana Crețu a reușit să-și deschidă acolo „Inima”. Apreciat în egală măsură de localnici și de turiștii ce vizitează orașul, „Inima” a ajuns un local de top, fiind inclus în ghidurile Michelin și Gault & Millau.

În 2024, Oxana a avut o nouă realizare, fiind aleasă printre cei mai buni șefi de bucătărie din Franța pentru a crea meniul Jocurilor Olimpice de la Paris. De câteva luni, ea vine frecvent acasă și, împreună cu Combinatul de vinuri „Cricova”, reinventează conceptul gastronomic al acestui loc important pentru Moldova.

„Recunoaștem, astfel, angajamentul său de a valoriza și a promova bucătăria tradițională moldovenească, aducând în prim-plan produsele locale și aliniind gastronomia națională la tendințele internaționale. Și contribuim astfel, împreună, prin oameni și cu oameni de excepție, la consolidarea patrimoniului imaterial și la creșterea atractivității turistice a țării noastre. Este ceea ce avem mai de preț” a declarat Sergiu Prodan.

CITEȘTE ȘI VIDEO Moldoveanca Oxana Crețu se regăsește în lista bucătarilor-șefi care gătesc la Jocurile Olimpice de la Paris

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion